Dilluns, 25 de maig de 2020

Reportatge

 

Autobús de la línia H14 al passeig de Colom / Hora Punta

Un cop finalitzat el procés participatiu de la fase 4, aquesta setmana comencen les obres perquè al febrer es pugui ampliar la nova xarxa de bus amb tres línies més: l'horitzontal H4 i les verticals V11 i V13.

Autobús de la línia H14, una de les més ben valorades / Pep Herrero

És ben valorada pels usuaris, atrau cada vegada més passatgers i té uns índexs elevats de qualitat tècnica. A més la nova xarxa de bus tornarà a ampliar-se la tardor vinent amb la implantació de tres línies més, i ja en seran 16.

El president Artur Mas, al centre, amb Santi Vila, Xavier Trias, Joaquim Forn, Antoni Poveda, Dídac Pestaña, Jaume Tintoré i actors vestits d'època, a l'entrada del Gran Teatre del Liceu / Miguel Ángel Cuartero

Amb la solemnitat de les grans ocasions, s'ha celebrat l'acte central de la commemoració dels 90 primers anys del metro de Barcelona, seguit d'una sortida extraordinària del tren històric, veritable peça de museu del 1924.

Els dos busos i2e d'Irizar exposats davant del CaixaForum / Pep Herrero

Europa vol promocionar les tecnologies netes per al transport públic en els centres urbans i Barcelona és una de les vuit ciutats escollides per fer proves amb autobusos elèctrics d'última generació. Els primers ja són al carrer.

Autobús de la línia H16 a la parada de Pl. Catalunya - Portal de l'Àngel / Pep Herrero

El bus d'altes prestacions ha arribat a les 13 línies: des d'aquest matí ja funcionen la V15 (Barceloneta - Vall d'Hebron), la V27 (Pg. Marítim - Canyelles), la H14 (Paral·lel - Sant Adrià) i la H16 (Pg. Zona Franca - Fòrum).

Joaquim Forn, president de TMB, amb els directors generals de Metro i Bus, a l'andana de Gaudí / Miguel Ángel Cuartero

TMB ha programat un seguit d'activitats per commemorar el 90è aniversari del metro, amb l'ajuda de patrocinadors i col·laboradors. La més immediata serà la Discovery Underground Barcelona 2014.

Moment de la presentació de la tercera fase de la posada en marxa de la nova xarxa de bus / M. Á. Cuartero

La nova xarxa de bus continuarà desplegant-se al setembre vinent com s'havia anunciat, amb la creació de quatre línies. D'aquesta manera s'arribarà gairebé a la meitat de les 28 previstes en el projecte.

L'alcalde, Xavier Trias, atén les explicacions sobre els nous autobusos híbrids / M. Á. Cuartero

Avui s'han presentat els últims autobusos híbrids que s'han incorporat a la flota de TMB. La ciutat continua així beneficiant-se d'una millora en la qualitat ambiental i de l'estalvi que suposa el menor consum.

Tren abandonant l'estació d'El Carmel, de la línia 5 / Pep Herrero

Els plans d'eficiència de Metro i Bus ajuden a estalviar despeses en consum d'energia i emissions. La direcció de TMB ha decidit incorporar l'eficiència energètica a la política de qualitat i medi ambient corporativa.

Punt TMB de Diagonal on es troba l'oficina de troballes de TMB / Pep Herrero

L’any passat es van trobar més d’11.000 objectes perduts al metro (3.465) i als autobusos (7.876) de Barcelona. És per això que TMB disposa d’un servei de troballes per poder recuperar tot allò que els clients es deixen. 

Fotograma del film on apareix Quim Gutiérrez viatjant a l'interior d'un tren de la L1 / Productora

El "thriller" apocalíptic dirigit pels germans Pastor i rodat íntegrament a Barcelona mostra una ciutat envaïda per una estranya epidèmia d’agorafòbia i té com a coprotagonista destacat el suburbà barceloní.

Pàgines

Publicitat

TMB a Flickr

Carrussel imatges TMB a Flickr

TMB al Twitter

Club joTMBé

JOTMBE