Dimarts, 7 de juliol de 2020

Trobada de 15 operadors de metro del món a Barcelona

 

Un moment de la sessió de treball del grup / Pep Herrero

Trobada de 15 operadors de metro del món a Barcelona

Representants de 15 ciutats d'arreu del món es reuneixen aquesta setmana a Barcelona per compartir experiències i aprenentatges en la gestió de les xarxes de metro. TMB és l'amfitriona de la trobada.

Redacció / 27.04.15 - 12:46h

Uns 25 tècnics i directius de 15 operadors de metro de grans ciutats de tot el món participen en la trobada anual del grup internacional de "benchmarking" Nova, que se celebra entre el 27 i el 30 d'abril a Barcelona. Ahir, en la jornada pròleg, va tenir lloc una visita tècnica a les instal·lacions de Can Boixeres per assistir a una demostració de la Unitat Canina, una referència internacional en el sector, mentre que aquest matí s'han iniciat les sessions de treball a l'Espai Gaudí.

En les sessions es farà un repàs dels indicadors amb què Nova mesura les prestacions i la gestió de les xarxes de metro, i es presentaran els estudis realitzats en l'últim any sobre la polivalència en el personal d'operació, la utilització de tecnologia mòbil en la gestió d'estacions, la millora de la fiabilitat dels trens i l'ús de les dades d'operació en la gestió de les empreses.

Els assistents tindran l'oportunitat de fer aquest dimecres una segona visita tècnica, al Centre de Control de Metro i la línia 9/10.

Coordinació de l'Imperial College

A la reunió anual de Nova hi són presents, a banda de TMB, representants dels metros de Mont-real, Toronto, Brussel·les, Newcastle, Rio de Janeiro, Buenos Aires, Bangkok, Kuala Lumpur, Istanbul, Lisboa, Londres (DLR), Viena i Oslo, aquests dos últims membres nous del grup. A banda hi participen Metro de Madrid, com a membre de l'altre grup de metros, el CoMET, i els experts de l'Imperial College de Londres, que s'ocupen de la coordinació permanent de tots dos grups.

Fundat el 1998, Nova constitueix un fòrum estable en què operadors de metros de mida mitjana poden compartir experiències, comparar el seu rendiment, identificar les millors pràctiques i fomentar l'aprenentatge de les organitzacions que en són membres. Igual que en el grup CoMet, que integra metros grans, totes les activitats es duen a terme en un marc de confidencialitat, per facilitar l'intercanvi d'informació.

Representants de diferents metros del món en una sessió de treball a l'Espai Gaudí de TMB / Pep Herrero
Representants de diferents metros del món en una sessió de treball a l'Espai Gaudí de TMB / Pep Herrero
Un moment de la trobada de 15 operadors de metro del món a Can Boixeres / Pep Herrero
Un moment de la trobada de 15 operadors de metro del món a Can Boixeres / Pep Herrero

Compartir:

Informació relacionada

TMB a Flickr

Carrussel imatges TMB a Flickr

TMB al Twitter

Club joTMBé

JOTMBE