Diumenge, 12 de juliol de 2020

Renovació de via en un tram de la L5 a Cornellà

 

L’estació de Sant Ildefons és una de les que no tindran circulació de trens durant les obres / Pep Herrero

Renovació de via en un tram de la L5 a Cornellà

Aquest estiu TMB farà una actuació de millora i manteniment integral de la infraestructura de via en un sector duns 900 metres del túnel de la línia 5 de metro sota el barri de Gavarra, a Cornellà de Llobregat.

Redacció / 26.07.13 - 11:56h

Les inspeccions regulars dels túnels han determinat que entre les estacions de Cornellà Centre i Sant Ildefons, un tram de la línia 5 del metro que es va posar en servei aviat farà 30 anys, el desgast dels materials fa aconsellable una renovació integral de la plataforma de via, per aconseguir millors resultats en labsorció de vibracions, més seguretat i confort per als passatgers, i més facilitats en el manteniment ordinari.

En tres setmanes, i sense circulació de trens, es farà la demolició parcial de la solera de formigó existent, es muntarà la via sobre nous blocs del tipus Tranosa utilitzant suports per a contracarril (carril auxiliar que es col·loca en paral·lel al principal en creuaments i corbes) amb obertura regulable, se substituiran els carrils i els contracarrils, i se soldaran per aconseguir la màxima suavitat en el rodolament. Lúltima fase de lobra consistirà a fer les proves de circulació per assegurar que tot està en ordre abans de restablir el servei.

Treballs d'agost

Els treballs de renovació dinfraestuctura i manteniment major de la xarxa de metro es planifiquen perquè coincideixin amb les vacances, perquè en aquestes dates es produeix un descens notable de la mobilitat urbana i dels passatgers del transport públic. Així es farà novament amb la corba de Gavarra, que es renovarà entre el 5 i el 25 dagost.

Els usuaris afectats disposaran en tot cas dalternatives de transport en els horaris habituals de servei, a través dautobusos i dels transports ferroviaris coincidents, i TMB ninformarà pels canals habituals.

Inspecció de la plataforma de via a la línia 5 a la zona de Cornellà / Hora Punta
Inspecció de la plataforma de via a la línia 5 a la zona de Cornellà / Hora Punta
Un dels suports que se substituiran en l’obra d’aquest agost / Hora Punta
Un dels suports que se substituiran en l’obra d’aquest agost / Hora Punta

Compartir:

Informació relacionada

Institucions
TMB
Servei
L5 / Metro
Conceptes
Infraestructura
Seccions
Anys

TMB a Flickr

Carrussel imatges TMB a Flickr

TMB al Twitter

Club joTMBé

JOTMBE