Diumenge, 12 de juliol de 2020

El que vols saber sobre metros automàtics, a un clic

 

Captura de pantalla del mapa interactiu sobre metros automàtics que es pot consultar al web metroautomation.org

El que vols saber sobre metros automàtics, a un clic

LAssociació Internacional de Transport Públic (UITP) ha llançat la pàgina web de lObservatori de Metros Automàtics. Lobjectiu del web és difondre informació sobre les línies sense conductor, una solució cada vegada més estesa.

Redacció / 24.04.13 - 10:49h

LObservatori de Metros Automàtics, un organisme permanent de la UITP encarregat de difondre i compartir el coneixement actual i rellevant sobre les línies automàtiques, estrena la pàgina web en anglès metroautomation.org, que vol ser un punt de referència per als interessats en les qüestions relacionades amb l’automatització de metros.

A més de tractar aspectes vinculats amb els factors tècnics i dorganització que comporta l’automatització de línies, el web també ofereix un mapa interactiu que proporciona informació actualitzada sobre totes les línies de metro automatitzades al món, així com una secció de notícies amb dades sobre les fites dautomatització a nivell internacional, incloent-hi les extensions, les noves línies i la conversió de línies existents, i una selecció dels prop de 200 documents relacionats amb metros automàtics del Centre de Documentació de la UITP.

Barcelona com a referència

L’Observatori de Metros Automàtics de la UITP, que es coordina des de Metro de Barcelona, també hi té un espai per explicar la trajectòria de la Ciutat Comtal en aquest àmbit, en què TMB, a banda de les línies 9 i 10, també té experiència en projectes innovadors com el de reconversió de la línia 11.

Segons Ramon Malla, president de l’Observatori de Metros Automàtics de la UITP i director de Línies Automàtiques a TMB, el nou lloc web té com a objectiu proporcionar informació sobre lautomatització del metro, tant per als professionals com per als no professionals.

“Es basa en el coneixement dels seus membres, que representen una àmplia gamma d’experiència i solucions tecnològiques i que provenen de diferents àrees geogràfiques, així com en el seguiment de levolució del sector", afegeix.

Actualment, més de 40 línies dels suburbans de tot el món, que sumen més de 600 quilòmetres, estan automatitzades, i sespera que lexpansió en els propers anys sigui cinc vegades més ràpida que en lúltima dècada. 

Compartir:

Informació relacionada

Seccions
Institucions
Servei
L9 / L10 / L11
Conceptes
Anys

TMB a Flickr

Carrussel imatges TMB a Flickr

TMB al Twitter

Club joTMBé

JOTMBE