Diumenge, 12 de juliol de 2020

La qualitat del metro resumida en 15 segons

 

Imatge del metro amb un ascensor en primer pla / TMB

La qualitat del metro resumida en 15 segons

La importància d'adoptar els protocols europeus per al correcte funcionament d'un gran nombre d'activitats quotidianes, com pot ser desplaçar-se amb metro, és el leitmotiv del concurs #SpeakStandards.

Marta Franco / 13.07.15 - 12:06h

TMB participa en el concurs de vídeos #SpeakStandards per conscienciar sobre la normalització, entesa com el seguiment d'uns procediments contrastats en el nostre dia a dia, una iniciativa organitzada per l’organització ISO, en col·laboració amb IEC i UIT.

Per participar al concurs només calia imaginar un món sense les normes internacionals i enregistrar un vídeo curt que mostrés la importància de l'existència d'aquests estàndards.

Tasques que avui són quotidianes, com fer compres en línia o treure diners del banc, serien pràcticament impossibles sense l'existència del llenguatge comú que impliquen les normes internacionals, que garanteixen la compatibilitat dels serveis així com l'entesa entre aquests serveis. L'intercanvi de béns i serveis seria també molt més difícil per qüestions de seguretat, compatibilitat i qualitat. Les comunicacions i la col·laboració internacional serien també molt complicades.

En el cas del metro, la qualitat i les normes són imprescindibles per a una millora contínua de la gestió i un enfocament decididament orientat a satisfer les necessitats i les expectatives dels ciutadans.

En 15 segons

En poc més de 15 segons, el vídeo amb el qual TMB s'ha presentat al concurs demostra que al metro hi ha una gran activitat que es desenvolupa correctament en tots el àmbits, com ara el servei ofert, la puntualitat i la regularitat, la seguretat, l’accessibilitat, la informació al públic, l’atenció al client, el confort i el respecte pel medi ambient, perquè se segueixen uns protocols que permeten donar un servei òptim a una gran diversitat d'usuaris.

La gravació destaca tot l'esforç que hi ha darrere del bon funcionament de la xarxa. Es mostra el Centre de Control del Metro, persones amb mobilitat reduïda que es desplacen amb normalitat gràcies a les mesures d'accessibilitat implantades i tasques com les de l'equip de neteja.

En aquest sentit, cal destacar que l'Àrea Operativa de Metro, que compta amb les certificacions ISO 9001 i UNE-EN 13816, està en espera d’obtenir la doble certificació, amb la de l’Àrea Tècnica de Metro. En aquest moment s'han superat les auditories interna i externa i s'espera la decisió de la comissió tècnica.

Compartir:

Informació relacionada

Seccions
Institucions
TMB
Servei
Conceptes
Anys

TMB a Flickr

Carrussel imatges TMB a Flickr

TMB al Twitter

Club joTMBé

JOTMBE