Dilluns, 25 de maig de 2020

L’intercanviador d’Arc de Triomf estrena vestíbul

 

El vestíbul André Malraux d’Arc de Triomf remodelat / Pep Herrero

L’intercanviador d’Arc de Triomf estrena vestíbul

S’ha posat en servei el segon vestíbul de l’intercanviador d’Arc de Triomf, dins del pla d’ampliació, adaptació i millora d’aquest destacat punt d’intermodalitat en què conflueixen el transport ferroviari i els autobusos regionals i de llarg recorregut.

Redacció / 18.10.12 - 13:03h

El pla de reforma integral de l’intercanviador d’Arc de Triomf, iniciat el 2007, finaliza les obres que han permès l’obertura del segon vestíbul, el de la plaça d’André Malraux, que ara disposa de 2.200 m2 de superfície, set vegades més que l’anterior, i que ofereix dos accessos a la plaça: un a peu pla, proper a l’estació d’autobusos, i un altre a la banda del carrer de Roger de Flor, amb escales fixes i mecàniques. 

Així, des del divendres 19 d’octubre, la connexió entre el nivell del vestíbul més pròxim al carrer Nàpols i les andanes de la línia 1 de metro i Rodalies (R1, R3 i R4) es pot fer mitjançant quatre nous ascensors, de manera que ja és accessible a persones amb mobilitat reduïda.

Es tracta del segon vestíbul que comprèn aquest projecte. El primer, més proper al passeig de Sant Joan, va entrar en funcionament la tardor del 2010. Els dos nous vestíbuls junts sumen una superfície total de més de 5.200 m2, ja que amb la reforma el primer va passar dels 160 m2 originals als 3.000 m2 actuals.

En el cas d’aquest primer vestíbul, l’accés exterior es fa mitjançant un edicle situat a l’avinguda de Vilanova, a prop del passeig de Sant Joan, que compta amb escales fixes, mecàniques i un ascensor. A més, quatre elevadors comuniquen el vestíbul amb les andanes de Metro i Rodalies. En el futur, aquest accés s’integrarà en l’edifici previst sobre el nou vestíbul.

Per concloure totalment el pla de reforma de l’intercanviador, només cal enllestir els treballs de transformació dels dos accessos independents del carrer de Nàpols, que connectaven amb les andanes de Rodalies, en dues sortides d’emergència. S’espera que aquestes obres finalitzaran abans d’acabar l’any.

Més comoditat en els desplaçaments

L’ampliació i adaptació de l’intercanviador d’Arc de Triomf, executada pel Departament de Territori i Sostenibilitat, representa una millora notable de la comoditat dels viatgers en els intercanvis i desplaçaments per aquesta estació, que pel que fa al metro registra de mitjana unes 14.000 entrades d’usuaris diàriament.

Les obres han consistit en l’execució, en dues fases diferents, de dos grans vestíbuls independents, molt més amplis que els espais originals, així com l’adaptació d’aquesta instal·lació a persones amb mobilitat reduïda, per facilitar l’accés a la línia 1 de metro i a les línies R1, R3 i R4 de Rodalies de Catalunya, i comunicar els diferents nivells.

Les obres comporten una inversió global d’aproximadament 38 milions d’euros, dels quals el Departament de Territori i Sostenibilitat n’aporta el 65% i Adif el 35%.

Compartir:

Informació relacionada

Institucions
Servei
Conceptes
Infraestructura
Seccions
Anys

TMB a Flickr

Carrussel imatges TMB a Flickr

TMB al Twitter

Club joTMBé

JOTMBE