Dimarts, 7 de juliol de 2020

L’experiència de Barcelona 92 per a la mobilitat de Rio 16

 

Vista general de Rio amb la platja de Copacabana en primer terme / A.P.

L’experiència de Barcelona 92 per a la mobilitat de Rio 16

Barcelona va fer un salt endavant en l'urbanisme i la mobilitat amb motiu dels Jocs Olímpics del 1992, una experiència que TMB va viure de prop i que ahir va compartir a Rio de Janeiro, que serà seu olímpica el 2016.

Redacció / 21.05.13 - 10:43h

Aquests dies es reuneixen a Rio de Janeiro, al Brasil, els comitès tècnics d'ALAMYS, l'Asociación Latinoamericana de Metros y Subterráneos, organització que agrupa més de 40 operadors i en la qual TMB exerceix la vicepresidència.

La primera sessió de treball d'ahir, just després de la inauguració, va girar al voltant dels plans de mobilitat i els preparatius en les infraestructures de la metròpoli brasilera amb vista als pròxims esdeveniments massius que viurà: el Mundial de futbol el 2014 i els Jocs Olímpics el 2016. En aquest context, el director general de Metro, Sebastián Buenestado, va presentar una ponència sobre el llegat dels Jocs de Barcelona 92 que resumia l'experiència viscuda en la transformació de la ciutat els anys anteriors i posteriors a la cita olímpica, i posava l'accent en el paper del transport públic i la seva evolució.

Les sessions de la trobada d'ALAMYS continuen avui i demà amb més intervencions de TMB, a càrrec del mateix Buenestado ─que alhora és vicepresident primer de l'organització internacional─, que parlarà sobre l'operació de línies automàtiques i els plans d'igualtat de gènere, i de Lola Bravo, que actua com a coordinadora del comitè de gestió.

Compartir:

Informació relacionada

Seccions
Institucions
Llocs
Servei
Conceptes
Anys

TMB a Flickr

Carrussel imatges TMB a Flickr

TMB al Twitter

Club joTMBé

JOTMBE