Diumenge, 12 de juliol de 2020

Jornada sobre qualitat de l’aire en ferrocarrils subterranis

 

Teresa Moreno, investigadora del CSIC i director del projecte Improve LIFE, intervé en la jornada / Miguel Ángel Cuartero

Jornada sobre qualitat de l’aire en ferrocarrils subterranis

Experts internacionals en qualitat de l'aire s'han trobat avui a Barcelona per exposar les últimes recerques en les característiques ambientals dels sistemes ferroviaris subterranis, en el marc del projecte Improve LIFE.

Redacció / 07.05.15 - 16:30h

A finals de gener va començar a fer les primeres passes el projecte Improve LIFE d'avaluació i millora de la qualitat de l'aire al metro de Barcelona, promogut i gestionat pel CSIC i per TMB i cofinançat pel programa LIFE+ Environment, Policy and Governance de la Comissió Europea. L'objectiu és avaluar la qualitat de l’aire de les instal·lacions del metro i proposar mesures per assolir un transport públic més net en benefici tant dels usuaris com dels treballadors. 

En aquest context, avui s'ha celebrat a la seu del CSIC de Barcelona la jornada "Qualitat de l'aire en sistemes ferroviaris subterranis", en què a més dels tècnics de l'Institut de Diagnosi Ambiental i Estudis de l'Aigua - CSIC, hi han intervingut experts d'Universitats de França, Itàlia, Gran Bretanya, Mèxic, el Canadà i Austràlia. En una de les sessions s'han presentat resums d'estudis ja realitzats en els metros de Ciutat de Mèxic  i París, sobre presència de microorganismes i sulfurs d'hidrogen respectivament. Per part de TMB hi han assistit una representació de l'àrea operativa de Metro i membres del department de Medi Ambient.

Mentrestant, continua avançant el projecte Improve LIFE a Barcelona tal com estava previst. Fins ara s'ha completat la presa de mostres a l'estació de La Sagrera, amb l'objectiu d'analitzar l'aire abans, durant i després d'uns treballs de renovació de la via a la línia 5, i s'està acabant la presa de mostres a Palau Reial, per valorar l'efecte de l'aplicació d'aigua en l'aportació de balast. A continuació la captació de mostres es traslladarà a Maria Cristina, a prop d'un altre punt d'aportació de balast al qual s'aplicarà un tractament contra la resuspensió de partícules.

 

Compartir:

Informació relacionada

Institucions
TMB
Llocs
Servei
Infraestructura
Seccions
Anys

TMB a Flickr

Carrussel imatges TMB a Flickr

TMB al Twitter

Club joTMBé

JOTMBE