Divendres, 10 de juliol de 2020

Cursa subterrània per celebrar els 90 anys del metro

 

Joaquim Forn i Fernando Jerez, director de Discovery a Espanya, amb Julio Salinas i Raúl Tamudo / M. Á. Cuartero

Cursa subterrània per celebrar els 90 anys del metro

La matinada del 29 d'agost, 300 participants correran pel túnel els 10 quilòmetres que separen les estacions d'Universitat i Gorg, de la línia 2. Ja hi ha els dos primers inscrits: Julio Salinas i Raúl Tamudo.

Oriol Pàmies / 17.06.14 - 09:37h

La xarxa de metro de Barcelona viurà la matinada del 28 al 29 d'agost una activitat esportiva excepcional, la Discovery Underground, una cursa subterrània a peu, no competitiva, en què participaran 300 corredors i que té lloc per segona vegada a l'Estat espanyol, amb motiu del 90è aniversari del metro, organitzada per Discovery Max en col·laboració amb TMB.

El president de TMB i primer tinent d'alcalde, Joaquim Forn, ha presentat avui aquest esdeveniment, junt amb directius de Discovery Communications, i en presència dels esportistes Julio Salinas i Raúl Tamudo. Fernando Jerez, director de l'empresa mediàtica per a Espanya i Portugal, va destacar que gràcies als canals de Discovery "aquesta cursa única es podrà seguir arreu del món". L'exbarcelonista Salinas va subratllar el caràcter "únic i irrepetible" de la cita i va animar tothom a participar-hi. "Potser no hi haurà una altra oportunitat", va insistir. Ell i l'exespanyolista Tamudo són els dos primers de la llista d'inscrits.

Recorregut de 10 quilòmetres

La cursa tindrà lloc després de la mitjanit, un cop finalitzat el servei del 28 d'agost, i transcorrerà pel túnel de la línia 2 de metro entre les estacions d'Universitat, on hi haurà la sortida, i Gorg, a Badalona, on hi haurà la meta. El recorregut és de 10 quilòmetres.

Els participants seran 300 persones seleccionades entre les que s'inscriguin a través del web monogràfic de l'esdeveniment, on, a més de deixar les dades personals, se'ls demana que expliquin el seu somni, la seva passió o la història per la qual creuen que han de fer la cursa.

L'acord entre Discovery Max i TMB preveu que tots els costos del muntatge van a càrrec de l'empresa promotora de l'esdeveniment i que no hi ha d'haver cap interferència amb la prestació normal del servei de metro.

Activitats de l'aniversari

La cursa s'emmarca en les activitats commemoratives dels 90 anys de la xarxa de metro, entre les quals hi haurà una exposició, conferències i un acte institucional. El 30 de desembre del 1924 és la data en què es va inaugurar oficialment el trajecte entre les estacions de Catalunya i Lesseps, de 2,7 quilòmetres, una part de la primera línia del que llavors s'anomenava Gran Metropolitano de Barcelona (o Gran Metro). L'endemà el van poder estrenar els barcelonins.

Forn va comparar "la valentia i l'empenta dels que van començar aquesta història fa 90 anys" amb l'audàcia que es demana als participants a la cursa, que va descriure com "un homenatge als que fan possible que el metro funcioni cada dia i moltes nits com un rellotge, garantint la mobilitat de milers i milers de ciutadans".

El president de TMB, Joaquim Forn, dóna suport a la Discovery Underground / M. Á. Cuartero
El president de TMB, Joaquim Forn, dóna suport a la Discovery Underground / M. Á. Cuartero
Julio Salinas i Raúl Tamudo participaran a la cursa pel túnel del metro / M. Á. Cuartero
Julio Salinas i Raúl Tamudo participaran a la cursa pel túnel del metro / M. Á. Cuartero
Video YouTube: 

Compartir:

Informació relacionada

Institucions
TMB
Llocs
Servei
L2
Conceptes
Infraestructura
Seccions
Anys

TMB a Flickr

Carrussel imatges TMB a Flickr

TMB al Twitter

Club joTMBé

JOTMBE