Dimarts, 7 de juliol de 2020

Curs d’eficiència energètica ferroviària a Gaudí

 

Un comboi de metro entrant en una estació de la línia 2 / Pep Herrero

Curs d’eficiència energètica ferroviària a Gaudí

El ferrocarril continua evolucionant tècnicament per millorar el seus consums d’energia, com es desprèn del debat sobre tendències i solucions tecnològiques orientades a aquest efecte que està tenint lloc a l’Espai Gaudí de TMB. 

Redacció / 28.02.13 - 09:24h

A l’Espai Gaudí de TMB se celebra avui i demà la segona edició del Curs d’Eficiència Energètica a Ferrocarrils de RailGrup, principal clúster d’empreses del sector ferroviari català.  

El curs analitza les actuals tendències i solucions tecnològiques orientades a millorar l'eficiència energètica del conjunt dels sistemes ferroviaris, tant pel que fa al material mòbil com a les instal·lacions fixes, els serveis auxiliars o les estacions.

TMB hi explica algunes iniciatives que està portant a terme en matèria d’estalvi en estacions com, per exemple, el projecte col·laboratiu amb fons europeus SEAM4US, així com també d’altres treballs d’eficiència energètica en la tracció dels trens mitjançant l’optimització de les corbes d’acceleració.

En el curs també hi participen com a ponents especialistes en qüestions energètiques de Barcelona Regional, FGC, Tram de Barcelona i Adif, entre els operadors i administracions, a més d'experts de Gas Natural Fenosa, la Universitat Politècnica de Catalunya, Telius Ignis, Indra, Alstom i CAF.

Compartir:

Informació relacionada

Seccions
Institucions
TMB / Tram / FGC
Llocs
Servei
Anys

TMB a Flickr

Carrussel imatges TMB a Flickr

TMB al Twitter

Club joTMBé

JOTMBE