Diumenge, 12 de juliol de 2020

Actuacions de millora en tres línies de la xarxa de metro

 

Túnel entre Passeig de Gràcia i Tetuan, idèntic al de les obres d'aquest agost a la L2 / Javier Gómez (TMB)

Actuacions de millora en tres línies de la xarxa de metro

Aquest estiu es fan treballs de millora i manteniment de la infraestructura en punts de tres línies de metro: Sant Antoni - Universitat, de la L2; Vall d'Hebron, de la L5; i a La Sagrera i Bon Pastor, de la L9/10.

Marta Franco / 03.08.15 - 08:15h

Durant el mes d'agost s'executen en tres línies de metro obres de renovació de la infraestructura que no es poden executar amb circulació de trens i per tant comporten una interrupció parcial del servei. Són feines que es planifiquen perquè coincideixin amb les vacances d'agost, dates en què es produeix un descens notable de la mobilitat urbana i del nombre de passatgers del transport públic. Tots els detalls i les alternatives de transport es poden consultar al web de TMB.

La primera actuació del mes serà a la línia 2, entre les estacions de Sant Antoni i Universitat, cosa que obliga a deixar sense servei el tram de Paral·lel a Universitat del 4 al 24 d'agost. El Departament de Territori i Sostenibilitat hi farà treballs en un tram de túnel de 200 metres de longitud (400 metres de via en total), una obra que correspon a la segona fase del projecte per minimitzar vibracions.

Tasques de manteniment a les vies

A la línia 9/10 es treballarà en dos sectors diferents, la bifuració de Bon Pastor i l'entorn de l'estació de La Sagrera. L'actuació, que gestiona TMB per compte del Departament de Territori i Sostenibilitat, se centrarà en aquest cas en la millora d'elements de la infraestructura i dels aparells de via. Les alteracions afecten el servei entre el 5 i el 18 d'agost, en dues fases diferenciades.

Més endavant, del 10 al 30 d'agost, TMB treballarà a l'extrem de la línia 5 de metro, en l'adequació i millora dels aparells de via anterior i posterior de l'estació de Vall d'Hebron, que permeten les maniobres pròpies del final de recorregut d'una línia de metro. En aquest cas la configuració de la infraestructura farà que en aquestes dates el servei estigui suspès entre Horta i Vall d'Hebron.

Fixació Vanguard com les que s'instal·laran a la L2 aquest estiu / Javier Gómez (TMB)
Fixació Vanguard com les que s'instal·laran a la L2 aquest estiu / Javier Gómez (TMB)

Compartir:

Informació relacionada

Institucions
TMB
Servei
Conceptes
Infraestructura
Seccions
Anys

TMB a Flickr

Carrussel imatges TMB a Flickr

TMB al Twitter

Club joTMBé

JOTMBE