Diumenge, 12 de juliol de 2020

Sessions participatives sobre la fase 2014 de la nova xarxa

 

Sessió de participació al centre operatiu d'Horta, el dia 26 al vespre / Pep Herrero

Sessions participatives sobre la fase 2014 de la nova xarxa

Al llarg del mes de juny i fins a primers de juliol estan tenint lloc diverses sessions monogràfiques d'aproximació al funcionament del servei de bus, algunes de les quals han estat adreçades exclusivament a persones grans.

Oriol Pàmies / 27.06.14 - 10:32h

El 27% dels viatgers d'autobús són més grans de 60 anys, segment de població que requereix informació específica sobre la utilització segura del transport públic. Per això i per facilitar el canvi d’hàbits arran de la implantació de la nova xarxa i la reestructuració d’algunes línies convencionals, el procés participatiu que impulsa l'Ajuntament de Barcelona junt amb TMB incorpora una línia de treball específica per a la gent gran, a través de les seves associacions representatives.

En la mateixa línia s'ha de comptar la presència d'un estand informatiu municipal de FiraGran, el Saló de la Gent Gran de Catalunya, que es va celebrar del 5 al 8 de juny a les Drassanes, on també es disposava d'informació de la nova xarxa.

A banda, s'han organitzat sessions participatives genèriques a les quals s'ha convocat  representants de 106 entitats dels barris afectats per la nova fase. Les sessions, d'unes tres hores de durada, se celebren al vespre a la cotxera d'Horta, on responsables de l'Ajuntament de Barcelona i de la direcció de TMB els presenten la nova xarxa de bus i els detallen el progrés de la implantació del projecte i la reestructuració paral·lela de la xarxa convencional. Les sessions inclouen una visita a la cotxera i als tallers de manteniment, coincidint amb l'entrada massiva d'autobusos després d'acabar el servei.

Més línies el 15 de setembre

En aquestes sessions s'exposa als participants la proposta de tercera fase de desplegament del projecte de la nova xarxa de bus prevista per al 15 de setembre vinent. Aquesta ampliació del servei de bus d'altes prestacions consistirà en la implantació de tres noves línies (una d'horitzontal i dues de verticals) i la reestructuració d'una línia horitzontal de la fase anterior (H16). Les quatre línies en les quals s'actuarà són:

  • H14 (Paral·lel - Sant Adrià)
  • H16 (Pg. Zona Franca - Fòrum)
  • V15 (Barceloneta - Vall d'Hebron)
  • V27 (Pg. Marítim - Canyelles)

A la tardor seran, doncs, 13 els eixos completats del total de 28 previstos en el projecte de nova xarxa de bus.

Arribada dels participants al centre operatiu d'Horta en un Iveco híbrid / Pep Herrero
Arribada dels participants al centre operatiu d'Horta en un Iveco híbrid / Pep Herreroo
Els participants van fer un recorregu per les instal·lacions del centre / Pep Herrero
Els participants van fer un recorregut per les instal·lacions del centre / Pep Herrero

Compartir:

Informació relacionada

Seccions
Institucions
Llocs
Anys

TMB a Flickr

Carrussel imatges TMB a Flickr

TMB al Twitter

Club joTMBé

JOTMBE