Dimarts, 7 de juliol de 2020

En servei dues parades dobles al sector sud de la Gran Via

 

Parada doble de Gran Via - Santa Dorotea / Miguel Ángel Cuartero

En servei dues parades dobles al sector sud de la Gran Via

Aquesta setmana han entrat en servei, un cop ampliades i millorades, les parades que estaven en obres al tram de la Gran Via que va de la plaça d'Espanya a la plaça Cerdà, que donen servei a vuit línies d'autobús.

Redacció / 14.01.14 - 09:23h

Al llarg  del desembre i els primers dies de gener, l'Ajuntament de Barcelona ha executat les obres d'ampliació i eixamplament de l'espai de tres parades d'autobús situades a la Gran Via de les Corts Catalanes, entre les àrees d'intercanvi de la plaça d'Espanya i d'Ildefons Cerdà. Com a resultat, dilluns passat es van posar en funcionament de nou les tres parades, dues de les quals convertides en parades dobles i la tercera, la de Gran Via - Moianès, clarament millorada.

Les noves parades dobles són les de La Campana i Gran Via - Santa Dorotea, situades al costat mar del tronc central de l'avinguda. Totes dues s'han equipat amb dos punts de parada consecutius, en què poden fer les operacions de pujada i baixada de passatge dos autobusos simultàniament, cosa que les fa més àgils i escurça el temps d'aturada dels vehicles. Aquestes parades formen part dels itineraris de les línies de TMB H12, 9, 37, 46, 65, 79, 109 i 165, a més de diverses línies interurbanes d'altres operadors i cinc línies nocturnes.

Les dues parades dobles s'afegeixen a les 13 que ja existeixen a la Diagonal, entre les places de Francesc Macià i Joan Carles I, i en altres punts de la mateixa Gran Via.

L'ampliació de les tres parades, per adaptar-les en termes de seguretat i comoditat per als usuaris, s'ha aconseguit afegint a la vorera una part de l'espai que ocupaven els vials laterals de circulació de l'avinguda. En una fase posterior, s'eixamplaran i allargaran les altres tres parades d'aquest sector: les de Gran Via - Mandoni, Gran Via Farell i La Campana (sentit Llobregat).

Autobús H12 sortint de la nova parada doble de La Campana / M. Á. Cuartero
Autobús H12 sortint de la nova parada doble de La Campana / M. Á. Cuartero
Els dos punts de parada de La Campana, sentit Besòs / Miguel Ángel Cuartero
Els dos punts de parada de La Campana, sentit Besòs / Miguel Ángel Cuartero

Compartir:

Informació relacionada

Institucions
Llocs
Servei
Bus
Conceptes
Infraestructura
Seccions
Anys

TMB a Flickr

Carrussel imatges TMB a Flickr

TMB al Twitter

Club joTMBé

JOTMBE