Diumenge, 12 de juliol de 2020

El projecte de mobilitat KanGo! s'amplia a 6 escoles més

 

Un dels nens que entre gener i juny s'ha desplaçat a l'escola amb el servei KanGo! / Pep Herrero

El projecte de mobilitat KanGo! s'amplia a 6 escoles més

KanGo!, el bus amic dels escolars de Sarrià - Sant Gervasi, tornarà al setembre amb l'inici del curs 2015-2016. Després d'una prova pilot que presenta un balanç favorable, enceta una nova fase en què s'hi afegeixen sis escoles.

Marta Franco / 19.08.15 - 10:28h

Que els infants a partir dels 8 anys tinguessin més facilitats per arribar i marxar amb autobús de les escoles de la zona alta de Barcelona de manera autònoma. Aquest era l'objectiu de la prova pilot KanGo! que entre gener i juny es va portar a terme amb famílies de les sis escoles que hi han participat  -Costa i Llobera, Tàber, Jesús i Maria, Projecte, La Salle Bonanova i Sant Ignasi. 

La iniciativa es tornarà a posar en marxa al setembre i ara a l'experiment s'hi sumen sis escoles més: Lycée Français, Dolors Monserdà-Santapau, Decroly, Lleó XIII, Canigó i L'Horitzó.

Una iniciativa molt ben valorada

El balanç de la primera fase d'aquest pla emprès pel Districte de Sarrià – Sant Gervasi, junt amb TMB, l'Institut Municipal d'Informàtica i la Fundació Abertis, ha estat positiu, segons una enquesta llançada al juny entre les famílies participants.

Els pares responen que el projecte ha satisfet les seves expectatives i atorguen molt bona nota al fet que es rebin avisos en temps real per correu electrònic o missatge SMS quan els nens baixen del bus a la parada de destinació i quan entren a l'escola. També consideren que el projecte ha servit per desenvolupar l'autonomia dels fills i ha augmentat la confiança en ells.

Un altre aspecte que destaquen favorablement és l'atenció dels cooperants que hi ha a les parades, formats per la Fundació Síndrome de Down, que s'asseguren que els nanos marquin el seu pas acostant la targeta que porten a un dispositiu NFC.

En general també opinen que el servei d'autobusos urbans ha funcionat correctament i que l'experiència ha comportat canvis positius en els seus hàbits de desplaçament als matins.

Les targetes del projecte KanGo! porten un dispositiu de lectura per NFC / Pep Herrero
Les targetes del projecte KanGo! porten un dispositiu de lectura per NFC / Pep Herrero
Un dels cooperants ajudant els nens a marcar el seu pas per la parada, al gener / Pep Herrero
Un dels cooperants ajudant els nens a marcar el seu pas per la parada, al gener / Pep Herrero

Compartir:

Informació relacionada

Institucions
Servei
Bus
Conceptes
Infraestructura
Seccions
Anys

TMB a Flickr

Carrussel imatges TMB a Flickr

TMB al Twitter

Club joTMBé

JOTMBE