Dimarts, 7 de juliol de 2020

Noves parades per a les futures línies verticals i horitzontals

 

La nova parada de Còrsega - Llúria on coincidiran les línies H8 (sentit Camp Nou) i V15 (sentit Carmel) / Hora Punta

Noves parades per a les futures línies verticals i horitzontals

En alguns carrers de Barcelona ha començat a aparèixer el flamant mobiliari de les parades d'autobús que faran servir les cinc línies de la nova xarxa que es posaran en funcionament aquesta tardor.

Redacció / 10.10.13 - 17:36h

L'Ajuntament de Barcelona i TMB estan treballant en la infraestructura de les cinc línies corresponents a la fase 2013 de la nova xarxa de bus. Destaquen les actuacions en 120 parades, algunes de les quals són noves i d'altres es traslladen o se n'adequa l'entorn.

Aquests dies han començat a instal·lar-se noves parades en zones del recorregut de les futures línies que no coincideixen amb línies existents. En d'altres zones es reordenen els eixos: es traslladen algunes parades per afavorir els intercanvis entre línies perpendiculars i amb altres transports, s'igualen les distàncies entre parades successives d'una mateixa línia o se situen a la mateixa alçada en els recorreguts d'anada i tornada.

Pantalles d'informació a l'usuari

Altres treballs consisteixen a recréixer o redimensionar voreres. A més, s'instal·laran lavabos per als conductors a les futures parades terminals on no n'hi havia, i pantalles d'informació a l'usuari en parades rellevants, per transmetre informació de servei als viatgers. Anteriorment s'han senyalitzat carrils bus en diferents trams de carrers.

La primera fase de la nova xarxa de bus va consistir en les cinc línies que van entrar en servei l'1 d'octubre del 2012: D20, H6, H12, V7 i V21. Per al novembre vinent s'està preparat la implantació de cinc línies més, tres d'horitzontals i dues de verticals: H8 (Camp Nou - La Maquinista), H10 (Badal - Olímpic Badalona), H16 (Paral·lel - Fòrum), V3 (Zona Franca - Can Caralleu) i V15 (Port Vell - Carmel).

Condicionament de la vorera a l'avinguda Icària, per a la línia H16 / Hora Punta
Condicionament de la vorera a l'avinguda Icària, per a la línia H16 / Hora Punta

Compartir:

Informació relacionada

Institucions
Llocs
Conceptes
Infraestructura
Seccions
Anys

TMB a Flickr

Carrussel imatges TMB a Flickr

TMB al Twitter

Club joTMBé

JOTMBE