Dimarts, 7 de juliol de 2020

La nova xarxa de bus arribarà aquest any a les 14 línies

 

Autobús híbrid a la línia V17 / Pep Herrero

La nova xarxa de bus arribarà aquest any a les 14 línies

Vista l'acollida favorable que ha tingut fins ara, aquest any 2014 el Govern municipal i TMB continuaran la implantació de la nova xarxa de bus amb la creació de quatre eixos, amb la qual cosa s'arribarà a la meitat dels 28 previstos.

Redacció / 10.03.14 - 13:32h

La nova xarxa de bus, que fins ara constava de deu eixos (cinc d'horitzontals, quatre de verticals i un de diagonal), passarà a tenir-ne 14 a partir del 15 de setembre vinent. En l'acte de presentació, l’alcalde de Barcelona, Xavier Trias, ha assegurat que el Govern municipal “fa una aposta molt important per un transport públic eficient, sostenible i de qualitat”, i ha afegit: “La nostra aposta pel transport públic d’una manera molt clara es diu autobús”.

L’alcalde ha explicat que durant els propers anys aquest projecte serà un gran exemple per a d'altres ciutats i ha recordat l'objectiu de crear una xarxa de transport molt eficient en termes ambientals i econòmics, alhora que integrada en el concepte de "smart city".

Dels quatre nous eixos, tres seran verticals i un horitzontal. Seran els següents, segons la denominació provisional: 

  • H14, Pg. Zona Franca - Sant Adrià. Aquesta línia horitzontal pren com a referència els recorreguts de les línies 9 i 141.
  • V13, Pla del Palau - Pl. Kennedy. Aquesta línia vertical pren com a referència els recorreguts de les línies 58 i 64.
  • V15, Barceloneta - Vall d'Hebron. Aquesta línia vertical té com a referència el recorregut de la línia 17.
  • V27, Pg. Marítim - Canyelles. Aquesta línia té com a referència el recorregut de la línia 71 actual.

Mapa de les quatre noves línies de la Nova Xarxa de Bus

Intercanvis al centre de la ciutat

Un tret distintiu d'aquesta fase és que tres dels quatre nous eixos (H14, V13 i V15) donaran servei al centre de la ciutat, on crearan punts d'intercanvi entre ells, amb els eixos existents i amb els altres modes de transport a la plaça Universitat, Gran Via - passeig de Gràcia i plaça Catalunya.

La suma dels quatre nous eixos i els deu anteriors conformarà a finals d'aquest any una malla de 14 eixos d'altes prestacions i elevada connectivitat, que representen la meitat dels 28 previstos. Quan estiguin consolidats, s'estima que els dies feiners es faran en les 14 línies de la nova xarxa el 40% del total de viatges en autobús.

Video YouTube: 

Compartir:

Informació relacionada

Seccions
Institucions
Llocs
Anys

TMB a Flickr

Carrussel imatges TMB a Flickr

TMB al Twitter

Club joTMBé

JOTMBE