Dilluns, 25 de maig de 2020

Nova generació d'expenedores accessibles per a invidents

 

La màquina expenedora en la seva versió millorada / M. A. Cuartero

Nova generació d'expenedores accessibles per a invidents

Les tres màquines distribuïdores de bitllets dels autobusos biarticulats ja estan adaptades per a invidents gràcies a un navegador de veu que millora el que hi havia implantat fins ara a la xarxa de metro de Barcelona.

Laura Martínez / 09.11.15 - 14:13h

Les màquines de venda de bitllets amb tecnologia contactless que fins ara estaven funcionant en els tres vehicles biarticulats que circulen per la línia H12 incorporen ara una nova funcionalitat que permetrà la compra de bitllets senzills a persones invidents.

Es tracta d’una versió millorada, encara en fase de proves, desenvolupada per l'Àrea de Tecnologia de TMB amb les aportacions dels tècnics de l'ONCE. Es manté la possibilitat de compra de bitllet senzill amb monedes, targeta bancària convencional i targeta contactless i s'incorporen noves funcionalitats com l'etiquetat en Braille i un sistema de navegació per veu en 4 idiomes (català, castellà, anglès i francès).

Millores en el sistema de navegació per veu

El procés de compra és el següent: quan se sent l'idioma escollit s'inicia la compra i s'indica la quantitat de bitllets senzills (per defecte n'apareix preseleccionat un). Es resumeix la selecció realitzada i s'indiquen les modalitats de pagament i la seva ubicació en la màquina.

Està previst que aquesta tecnologia s'estengui progressivament en d'altres màquines distribuïdores.

Un dels moments del procés de compra / M. A. Cuartero
Un dels moments del procés de compra / M. A. Cuartero

Compartir:

Informació relacionada

Institucions
TMB
Infraestructura
Seccions
Anys

TMB a Flickr

Carrussel imatges TMB a Flickr

TMB al Twitter

Club joTMBé

JOTMBE