Divendres, 29 de maig de 2020

Nous encaminaments per a invidents a les parades

 

Encaminament encastat a la vorera, a la parada Passeig de la Bonanova - Carrasco i Formiguera / Hora Punta

Nous encaminaments per a invidents a les parades

Han començat les obres per instal·lar encaminaments per a invidents en 1.300 parades d'autobús. Són d'un nou tipus i estan integrats al paviment de la vorera. L'Ajuntament de Barcelona substitueix així els anteriors camins de cautxú.

Redacció / 11.12.12 - 17:14h

Aquesta setmana han començat en diversos barris de Barcelona els treballs d'instal·lació d'encaminaments perquè els invidents localitzin les parades d'autobús amb el bastó. La feina consisteix a retirar els encaminaments de cautxú, si n'hi ha, i reemplaçar-los per uns de nous integrats a la vorera, d'1,2 metres d'amplada, col·locats amb una disposició perpendicular a les façanes, seguint els criteris establerts conjuntament per Hàbitat Urbà, Mobilitat, l'Institut Municipal de Persones amb Discapacitat, l'ONCE i TMB.

En una primera fase, abans de Nadal, s'actua sobre els encaminaments instal·lats en voreres de panot, amb preferència a les parades amb pantalla d'informació (marquesines o pals solars), parades de la primera fase de la nova xarxa de bus i les que havien tingut incidències de manteniment. En una segona fase, al gener i febrer, se substituiran els encaminaments situats en aglomerat, formigó i peces especials. En aquests casos s'aplicarà una resina que tindrà una textura diferent que fa que sigui detectable per les persones invidents.

L'Ajuntament inverteix prop de 734.000 euros en els treballs de substitució dels anteriors encaminaments, que van ser instal·lats durant el 2009. Les obres es fan de dilluns a divendres i no afecten el servei d'autobusos.

Obra d'instal·lació d'un encaminament al passeig de la Bonanova / Hora Punta
Obra d'instal·lació d'un encaminament al passeig de la Bonanova / Hora Punta
Els nous encaminaments tenen 1,2 metres d'amplada / Hora Punta
Els nous encaminaments tenen 1,2 metres d'amplada / Hora Punta

Compartir:

Informació relacionada

Institucions
Llocs
Conceptes
Infraestructura
Seccions
Anys

TMB a Flickr

Carrussel imatges TMB a Flickr

TMB al Twitter

Club joTMBé

JOTMBE