Diumenge, 12 de juliol de 2020

Neix un nou observatori del transport elèctric urbà a Europa

 

Un dels dos autobusos elèctrics d'última generació i2e, d'Irizar, que circulen per Barcelona / Pep Herrero

Neix un nou observatori del transport elèctric urbà a Europa

El projecte europeu ZeEUS, de promoció del transport urbà d'emissió zero, auspiciat per l'Associació Internacional de Transport Públic (UITP), posa en marxa un observatori que segueix l'evolució dels busos elèctrics a Europa.

Marta Franco / 12.08.15 - 10:31h

Davant del creixement del nombre d'autobusos elèctrics d'alta capacitat en servei a diverses ciutats del món, el projecte ZeEUS crea un observatori per seguir de prop el seu desplegament, proporcionar una perspectiva global de la situació del mercat del bus elèctric a Europa i transmetre les experiències de les empreses que els estan provant.

L'estiu de l'any passat Barcelona va ser la primera de les vuit ciutats europees a iniciar les proves en servei regular dins del projecte ZeEUS de promoció del transport elèctric urbà, finançat per la Unió Europea. Des de l'any passat, TMB té en servei dos autobusos elèctrics d'última generació i2e, d'Irizar, en proves fins a l'abril del 2017. A l'octubre se n'hi afegiran dos més de Solaris, i és actualment un operador de bus de referència en termes ambientals, ja que disposa d'una de les flotes més netes i avançades

Recollida d'experiències

Com a primer pas, l'observatori ZeEUS ha llançat una enquesta per recopilar les experiències de les ciutats i companyies que estan provant aquest transport elèctric. Se'n seleccionaran algunes i es presentaran a l'Informe anual ZeEUS E-Bus i a la pàgina web de ZeEUS

A més, alguns casos escollits podran participar en el fòrum de l'autobús elèctric ZeEUS, per compartir coneixements i pràctiques amb altres ciutats.

Per la seva banda, els participants d'aquest grup d'observació es comprometen a proporcionar periòdicament informació i dades detallades sobre les seves experiències (aspectes tecnològics sobre els vehicles, la infraestructura de càrrega, l'estratègia de la seva operació, informació organitzacional, etc.).

Compartir:

Informació relacionada

Institucions
TMB
Servei
Bus
Infraestructura
Seccions
Anys

TMB a Flickr

Carrussel imatges TMB a Flickr

TMB al Twitter

Club joTMBé

JOTMBE