Dilluns, 25 de maig de 2020

En marxa la renovació de flota corresponent al 2015

 

Rètol que identifica els autobusos híbrids de TMB / Miguel Ángel Cuartero

En marxa la renovació de flota corresponent al 2015

La flota d'autobusos de TMB experimentarà un notable rejoveniment a finals d'aquest any i primers del vinent, quan s'hauran incorporat les 43 noves unitats que recentment s'han encarregat a diferents fabricants del sector.

Oriol Pàmies / 24.04.15 - 10:39h

Com a resultat de la licitació iniciada el desembre del 2014, la direcció de TMB ha adjudicat a quatre fabricants diferents el subministrament dels autobusos necessaris per a la substitució dels vehicles que aquest any acaben la seva vida útil, estimada en general en els 14 anys, i que hauran d'estar acabats i entregats com a màxim entre desembre i gener.

Seran 43 cotxes, de tres tipus diferents: articulats per a línies regulars, minibusos per a línies de proximitat i "double-deckers" descoberts per al Barcelona Bus Turístic. L'elecció s'ha fet tenint en compte els requeriments de TMB pel que fa a prestacions, accessibilitat, eficiència i qualitat ambiental, així com les condicions econòmiques. L'import global de l'adjudicació puja uns 16 milions d'euros.

Els primers articulats híbrids

El lot més important de l'adjudicació, 27 autobusos articulats, s'ha dividit en dues comandes: 15 Solaris Urbino i 12 Volvo 7900. Tots seran de motorització híbrida (combinació de propulsor elèctric i motor tèrmic que genera electricitat), els primers de 18 metres amb aquesta tecnologia que prestaran servei a Barcelona. La flota de TMB ja compta amb 132 busos híbrids, dels quals 129 són estàndards (12 metres) i tres biarticulats de 24 metres.

Per als serveis de proximitat, s'ha adjudicat a Indcar el subministrament de sis minibusos de 6 metres de longitud basats en el model Sprinter L6 de Mercedes-Benz, mentre que el Barcelona Bus Turístic rebrà deu unitats de 14 metres de longitud i dos pisos, manufacturats per Sercar a partir de xassís i mecànica Volvo. Aquests cotxes portaran propulsors dièsel amb la qualificació ambiental Euro 6.

La flota d'Autobusos la formen 1.070 cotxes, dels quals 639 són estàndards, 286 articulats, 24 midis, 47 minis, 67 de dos pisos, 4 jardineres i 3 biarticulats. L'antiguitat mitjana de la flota era de 8,7 anys el 31 de desembre del 2014.

Compartir:

Informació relacionada

Institucions
TMB
Conceptes
Infraestructura
Seccions
Anys

TMB a Flickr

Carrussel imatges TMB a Flickr

TMB al Twitter

Club joTMBé

JOTMBE