Dimarts, 7 de juliol de 2020

KanGo!, el bus amic dels escolars de Sarrià - Sant Gervasi

 

Marcatge amb el penjoll en el dispositiu NFC d'un voluntari del KanGo!, a Can Caralleu / Pep Herrero

KanGo!, el bus amic dels escolars de Sarrià - Sant Gervasi

Comença una campanya, en què participa TMB, per afavorir l'ús del transport públic perquè els alumnes vagin i tornin sols de les escoles de la zona alta de Barcelona. De moment és una prova amb famílies de sis escoles.

Redacció / 16.01.15 - 12:14h

El districte de Sarrià - Sant Gervasi és una de les zones amb més densitat d'escoles i això fa que a les hores d'entrada i sortida d'alumnes la mobilitat sigui bastant complicada. Ara el Districte, junt amb TMB, l'Institut Municipal d'Informàtica i la Fundació Abertis, han emprès un pla perquè els infants a partir dels 8 anys tinguin més facilitats per arribar i marxar de l'escola de manera autònoma amb autobús.

El pla es diu KanGo! i s'està posant en marxa aquesta setmana a tall de prova pilot, fins a final de curs, amb les famílies que s'hi mostren interessades i es registren al web. Consisteix a formar un entorn amigable i segur per als trajectes d'anada i tornada a les parades de bus que hi ha al voltant de les sis escoles que participen en l'experiment: Costa i Llobera, Tàber, Jesús i Maria, Projecte, La Salle Bonanova i Sant Ignasi. Això s'aconsegueix amb senyalització a les parades designades com a final de trajecte, presència de voluntaris en aquestes parades, informació dels conductors, informació al sistema automàtic d'avisos dels busos, senyalització i suport en els comerços de l'entorn i informació als pares i a les escoles.

Avisos als pares en temps real

A més, s'ha creat un sistema innovador d'avisos en temps real per als pares, que reben un correu electrònic o missatge SMS quan els escolars baixen del bus a la parada de destinació i un altre quan entren a l'escola. Els cooperants que hi ha a les parades, formats per la Fundació Síndrome de Down, s'asseguren que els nanos marquin el seu pas acostant la targeta que porten a un dispositiu NFC. A les escoles hi ha un altre punt de control semblant.

TMB, a través de l'àrea operativa d'Autobusos i de l'equip del projecte TMB Educa, ha participat en el disseny i la implantació del pla pilot, que és progressiva: dues escoles aquesta setmana, dues la vinent i les altres dues més endavant. Les línies de bus implicades són la V3 i la V7 de la nova xarxa i les convencionals 22, 60, 64, 66, 73 i 75. Les parades que s'han senyalitzat són 15, en els eixos del passeig de la Bonanova, avinguda Tibidabo, Via Augusta i Can Caralleu.

Senyalització en una parada de destinació del pla KanGo! / Pep Herrero
Senyalització en una parada de destinació del pla KanGo! / Pep Herrero
Notificació que els pares reben quan l'escolar baixa del bus / Pep Herrero
Notificació que els pares reben quan l'escolar baixa del bus / Pep Herrero

Compartir:

Informació relacionada

Institucions
Servei
Bus
Conceptes
Infraestructura
Seccions
Anys

TMB a Flickr

Carrussel imatges TMB a Flickr

TMB al Twitter

Club joTMBé

JOTMBE