Diumenge, 12 de juliol de 2020

La flota obté el distintiu de garantia de qualitat ambiental

 

Distintiu ambiental en un autobús de TMB / Miguel Ángel Cuartero

La flota obté el distintiu de garantia de qualitat ambiental

Us heu fixat en el nou distintiu que porten enganxat els autobusos de TMB en un dels vidres laterals? Indica que el vehicle pertany a una flota respectuosa amb el medi ambient, de fet la més neta d'Europa.

Redacció / 10.04.15 - 09:15h

Els més de mil autobusos de la flota de TMB han incorporat recentment el distintiu de garantia de qualitat ambiental que atorga la Generalitat de Catalunya. De moment han merescut l'ecoetiqueta 14 empreses i institucions, la més important de les quals és la d'Autobusos, que aporta la quarta part dels 4.500 vehicles acreditats.

Es tracta d'una categoria del sistema català d'etiquetatge ecològic impulsat pel Departament de Territori i Sostenibilitat que té en compte determinats criteris ambientals, basats en la gestió de la flota, la conducció eficient, el tipus i estat dels vehicles i altres accions de compromís ambiental. El distintiu acredita que han superat determinats requeriments de qualitat ambiental més enllà dels establerts com a obligatoris per la normativa vigent.

Un 88% menys de partícules

En el cas de TMB, es reconeix així el compromís en l'aplicació de les directrius europees i els plans de millora de la qualitat de l'aire, així com la implicació en el projecte d'implantació del vehicle totalment elèctric. Així, la transformació de la flota urbana d'autobusos, integrada actualment per vehicles de gas natural comprimit, dièsel ambientalment millorats, híbrids i elèctrics, ha reduït un 75% les emissions anuals d'òxids de nitrogen i un 88% les de partícules, considerats els dos contaminants locals més perjudicials per a la salut.

Amb la reconversió iniciada el 2012, la flota d'autobusos de Barcelona s'ha situat com la més neta d'Europa. A més, s'ha posicionat com a referència d'innovació amb el paper capdavanter en el projecte ZeEUS de promoció del transport urbà sense emissions.

 

Compartir:

Informació relacionada

Institucions
Servei
Bus
Infraestructura
Seccions
Anys

TMB a Flickr

Carrussel imatges TMB a Flickr

TMB al Twitter

Club joTMBé

JOTMBE