Diumenge, 12 de juliol de 2020

Història

 

La línia 7 de bus circula per gairebé tota l'av. Diagonal / Pep Herrero

El 1964, ara fa 50 anys, va entrar en funcionament la línia 7 d'autobusos, que recorre gran part de la Diagonal, si bé els orígens d'aquest servei es remunten 80 anys enrere, a l'antiga línia P, que es va inaugurar el 1934.

El tramvia passant per la plaça Urquinaona l'any 1899 / Arxiu TMB

Ara fa 100 anys, el 1914, el tramvia de circumval·lació que circulava a Barcelona des del 1876 va ser rebatejat com a línia 29. Durant dècades va ser una de les més populars, un record que perviu gràcies a l'expressió "donar més voltes que el 29".

Bus d'hidrogen Barcelona / Arxiu TMB

La ciutat de Barcelona, a través de TMB, va ser fa 10 anys una de les pioneres a adherir-se al projecte CUTE (Transports Urbans Nets per Europa), un programa de la Unió Europea per desenvolupar autobusos propulsats per hidrogen.

L’autobús Chausson de la línia 10 pujant al Carmel / Arxiu TMB

El diumenge 12 de maig de 1963 es posava en servei una nova línia d’autobusos, la 10, que anava de la plaça Gal•la Placídia fins a la muntanya del Carmel i comunicava aquest barri amb la resta de la ciutat de Barcelona.

Bitllet commemoratiu Ronda Exprés / Arxiu TMB

Aquest estiu es commemoren els 20 anys de la celebració dels Jocs Olímpics del 1992 a Barcelona, un esdeveniment que va transformar la ciutat i també la seva mobilitat. Un exemple va ser la creació de la línia 60 de bus, batejada amb el nom de Ronda Exprés.

Caravana de cotxes d'època en circulació cap a Caldes / Miguel Ángel Cuartero

Una trentena d'autobusos d'època, testimonis dels últims cent anys del transport públic, han estat els grans protagonistes de l'última exposició de vehicles antics i del 3r Ral·li d'Autobusos Clàssics Barcelona - Caldes de Montbui, una diada festiva per recordar.    

Cotxes Tilling Stevens amb imperial i sense, que la CGA va posar en servei al començar a operar el 1922 / Arxiu

La Fundació TMB ja té els elements per reconstruir un autobús Tilling Stevens com els que van circular per Barcelona a partir del 1922.

Publicitat

TMB a Flickr

Carrussel imatges TMB a Flickr

TMB al Twitter

Club joTMBé

JOTMBE