Dilluns, 25 de maig de 2020

Dos aniversaris per a la línia 7 d‘autobús

 

La línia 7 de bus circula per gairebé tota l'av. Diagonal / Pep Herrero

Dos aniversaris per a la línia 7 d‘autobús

El 1964, ara fa 50 anys, va entrar en funcionament la línia 7 d'autobusos, que recorre gran part de la Diagonal, si bé els orígens d'aquest servei es remunten 80 anys enrere, a l'antiga línia P, que es va inaugurar el 1934.

Gustau Lamadrid / 26.11.14 - 08:23h

L'actual línia 7 de bus connecta Diagonal Mar amb la Zona Universitària i circula per quasi tota l'avinguda Diagonal, enllaçant diverses zones comercials i centres universitaris amb el centre de Barcelona. Es tracta d'una de les línies convencionals més importants de la xarxa de bus i amb més volum de passatgers, uns 20.000 cada dia feiner.

Hi ha qui veu els antecedents d'aquesta línia en l'antiga línia 7 de tramvia, que feia el recorregut entre Marina i Anglesola-Vilamur i circulava per la rambla Catalunya i la Diagonal. No obstant això, els orígens de l'actual línia 7 cal buscar-los en la línia P de la Compañía General de Autobuses (CGA), inaugurada el 22 de novembre del 1934 per donar servei entre la plaça Catalunya i Pedralbes, on hi ha la caserna del Bruc. Precisament diuen que el servei va ser sol•licitat per les autoritats militars per pal·liar la manca de connexions amb transport públic que hi havia a la zona.

Variacions de recorregut

Durant la Guerra Civil el servei de la línia 7 es va suspendre i no va ser fins a finals del 1943 que va tornar a circular entre el passeig de Gràcia i Palau Reial. Més tard es prolongaria fins a la plaça Verdaguer i el Club de Polo, i fins i tot l'abril del 1944 s'hi posaria una línia de reforç, la P bis, entre Verdaguer i la plaça Calvo Sotelo (ara Francesc Macià). Després de diverses modificacions en l'itinerari, l'any 1947 s'escurçaria de nou el recorregut a l'anterior terminal del passeig de Gràcia, i finalment es va ampliar fins a la plaça de les Glòries.

A principis de l'any 1964 va començar a regir el nou sistema de numeració de bona part de les línies d'autobusos en substitució de les lletres. Així va ser com la línia P es va convertir en la 7, tot i que durant algun temps els vehicles portaven en les parts davantera i lateral els distintius antics i els nous.

Imatge de la línia P, origen de l'actual línia 7 / Arxiu TMB
Imatge de la línia P, origen de l'actual línia 7 / Arxiu TMB
La línia 7 al seu pas per Glòries / Pep Herrero
La línia 7 al seu pas per Glòries / Pep Herrero

Compartir:

Informació relacionada

Seccions
Institucions
TMB
Servei
Bus
Conceptes
Anys

TMB a Flickr

Carrussel imatges TMB a Flickr

TMB al Twitter

Club joTMBé

JOTMBE