Diumenge, 12 de juliol de 2020

Cultura

 

El dissenyador gràfic Mekaeli Eklu-Natey García retratant usuaris a Sants Estació, de la línia 5 de metro / Pep Herrero

Els retrats dels dibuixants urbans capten l'essència del món gràcies a una observació directa. El metro se'ls presenta com un escenari atractiu per retratar les històries que s'hi viuen amb els seus usuaris com a protagonistes.

Organitzadors del Swab Barcelona, artistes participants i responsables de la Fundació TMB ahir a l'accés de Passeig de Gràcia L2 / Miguel Ángel Cuartero

En el marc del Swab Barcelona, entre el 18 de juny i el 2 de juliol nou accessos de diverses estacions del suburbà lluiran els dissenys dels alumnes de diferents escoles d'art d'arreu de Catalunya.

Fernando Lagreca en un moment de l'actuació al metro / Pep Herrero

Els seguidors del Sónar s'han delectat amb una actuació de música electrònica reconfortant de l'artista uruguaià Fernando Lagresca a l'estació de metro d'Universitat. Es tracta d'un tast d'aquest festival que arrenca dijous a Barcelona. 

Un dels tallers sobre la vida quotidiana dels romans, a l'estació d'Universitat / Pep Herrero

L'onzena edició del festival Magna Celebratio de Badalona va tenir dissabte una extensió a l'estació d'Universitat, com si els avantpassats romans haguessin agafat el metro d'un extrem a l'altre de la línia 2.

Estudiants de piano tocant a l'estació de metro de Diagonal / Miguel Ángel Cuartero

L'estació de Diagonal torna a donar la benvinguda al seu instrument estrella, el piano de mitja cua que hi fa baixar el Concurs Internacional de Música Maria Canals per reivindicar aquesta pràctica musical com un dret a l'abast de tothom.

Detall del segell creat pel Cercle per commemorar els 90 anys del metro / Pep Herrero

El Cercle Filatèlic i Numismàtic de Barcelona acull una exposició amb material històric de totes les èpoques que ret homenatge al gairebé un segle de vida d'aquest transport subterrani de la capital catalana.

Una de les fotografies del projecte Objectiu BCN a Universitat / Miguel Ángel Cuartero

Una desena d'estacions de metro llueixen fotografies de gran format a les seves parets, un tribut a la memòria urbana de la ciutat dins la iniciativa Objectiu BCN, impulsada pels centres cívics de Barcelona.

Un integrant del projecte Músics al Metro en una de les actuacions del Festival / Miguel Ángel Cuartero

L'escenari del vestíbul d'Universitat va acollir, un any més, una marató de concerts oferts pels solistes i les formacions que encarnen la realitat viva del projecte de la música subterrània en què Barcelona ha estat pionera.

La foto titulada "A l'expectativa", aportada per Mari Carmen Grau, mostra l'estació de Diagonal el 1972

Ja s'ha tancat l'àlbum participatiu de la història del metro iniciat a finals d'octubre. Una foto de l'estació de Diagonal de la línia 3 datada el 1972, en plena obra de reforma, ha estat l'escollida com a millor pel jurat.

Els orígens del metro, a la sala d'exposicions de l'estació de Diagonal / Pep Herrero

L'exposició central dels 90 anys de metro, que es pot veure a l'Espai Mercè Sala, fa un viatge en el temps i repassa l'impacte que va suposar la construcció i posada en servei de la primera línia de metro a la ciutat.

Grup de dimonis representant una escena dels Pastorets, avui al vestíbul d'Universitat / Pep Herrero

Coincidint amb el 90è aniversari del metro de Barcelona, els Pastorets han volgut presentar la nova temporada de representacions nadalenques barrejant-se entre els viatgers d'una de les seves estacions més cèntriques, la d'Universitat.

Pàgines

Publicitat

TMB a Flickr

Carrussel imatges TMB a Flickr

TMB al Twitter

Club joTMBé

JOTMBE