Divendres, 29 de maig de 2020

Un tast de dansa contemporània al metro d’Universitat

 

Un moment de l'espectacle "Manifiesto en la frontera", de Natalia Jiménez / Miguel Ángel Cuartero

Un tast de dansa contemporània al metro d’Universitat

Aquest cap de setmana, l'estació d'Universitat va acollir la segona edició del projecte In Situ, una mostra que dóna visibilitat als artistes emergents i apropa el llenguatge artístic de la dansa actual al públic no especialitzat.

Marta Espinosa / 18.11.13 - 13:48h

La dansa contemporània també té cabuda al metro i així es va poder viure dissabte, 16 de novembre, al vestíbul de l'estació d'Universitat. La mostra In Situ, un projecte que reconeix la creació independent en dansa contemporània a Catalunya, va envair durant gairebé tres hores un escenari singular, molt concorregut i que va captar l’atenció d’usuaris curiosos i entregats.

Els projectes que es van veure al metro corresponien a tres artistes independents, seleccionats per un equip de professionals del sector, entre totes les propostes rebudes en una convocatòria oberta que va tenir lloc a l'estiu. Els espectacles oferts van ser “Manifiesto en la frontera”, de Natalia Jiménez, una acció sobre el poder d'enunciació del cos que camina per la frontera de la relació entre l'intèrpret i el públic; “Simún”, de Roser Tutusaus, una proposta escènica on s'evoquen els estats extrems de saturació que una persona experimenta en la seva cerca de la llibertat personal, i "Hit-and-miss take", de Mar Medina, que recrea les seves tècniques d'estudi i experimenta amb diferents regles de joc.

Donar visibilitat als artistes emergents

Un dels elements més destacats del projecte In Situ és que compagina les actuacions i els debats amb els mateixos artistes i així propicia una situació d’intercanvi directe entre el públic, els ballarins i les propostes presentades

I així va ser també al metro. Els nombrosos usuaris congregats a l'estació van gaudir de tres actuacions de dansa contemporània, apostes molt trencadores i artísticament arriscades, i en acabar, van poder participar en el col·loqui posterior, amb els artistes protagonistes i coreògrafs dels tres espectacles. 

L'activitat forma part de TMB Cultura, el projecte cultural de TMB que estableix vincles entre els ciutadans i les associacions culturals de Barcelona i l'àrea metropolitana amb la voluntat d'aproximar la cultura a la ciutadania a través de les seves instal·lacions i d'enriquir l'experiència del viatge en transport públic.

L'actuació "Simún", de Roser Tutusaus, omple el vestíbul d'Universitat / Miguel Ángel Cuartero
L'actuació "Simún", de Roser Tutusaus, omple el vestíbul d'Universitat / Miguel Ángel Cuartero
El col·loqui posterior a les actuacions de dansa In Situ / Miguel Ángel Cuartero
El col·loqui posterior a les actuacions de dansa In Situ / Miguel Ángel Cuartero

Compartir:

Informació relacionada

Seccions
Institucions
Llocs
Servei
Conceptes
Anys

TMB a Flickr

Carrussel imatges TMB a Flickr

TMB al Twitter

Club joTMBé

JOTMBE