Dimarts, 7 de juliol de 2020

Sant Jordi escriu amb mesura al bus i al metro

 

Imatge de la campanya del Concurs de Relats Curts de TMB / TMB

Sant Jordi escriu amb mesura al bus i al metro

Fins al 5 de maig, el Concurs de Relats Curts de TMB revifa la creativitat dels usuaris del metro i de l'autobús de cara a Sant Jordi. Es tracta d'un concurs en què els relats han de ser curts, però que compta amb uns premis de grans dimensions.

Marta Franco / 13.04.15 - 08:50h

Els amics de les arts i les lletres ja poden escalfar bé els dits, tenir a mà paper i boli, l'ordinador o el mòbil perquè ja ha començat la 9a edició del Concurs de Relats Curts que organitza TMB amb motiu de la diada de Sant Jordi. Només cal inspirar-se al metro i al bus i escriure, fotografiar, tuitejar o xatejar una història. 

Les narracions es poden enviar des del web del concurs fins al 5 de maig. Com a novetat, aquest any s'ha creat una nova categoria de participació, Diàleg Whatsapp, que vincula la creativitat literària dels usuaris amb aquesta aplicació mòbil de missatgeria. Al microsite del concurs els participants trobaran plantilles amb l'estètica de les converses de Whatsapp on poden deixar els seus relats, que caldrà que tinguin relació amb Barcelona i la mobilitat per Sant Jordi. 

A banda d'aquesta categoria especial, com l'any anterior s'hi pot participar en tres seccions més: Relat lliure, Insta Relat i Sant Jordi Tweet.

Aquests són alguns dels breus relats d’aquesta última categoria que ja es poden llegir al web i a Twitter seguint l'etiqueta #relatscurts i que demostren que per escriure amb mesura s'ha de tenir molta imaginació:

Maria Carme Roca, presidenta del jurat

Un jurat presidit per la historiadora i filòloga Maria Carme Roca, autora d'obres com “Barcino”, “El monestir proscrit” i “L'enigma Colom”, triarà els relats finalistes de les diferents categories. Els guanyadors de les quatre categories s'emportaran e-books i tauletes, amb tarifa plana de llibres electrònics de Nubico, inscripcions i descomptes als cursos d'escriptura que organitza l'Escola d'Escriptura de l'Ateneu Barcelonès, així com altres premis literaris.

A l'edició anterior del Concurs de Relats Curts Online de TMB es van presentar més de 2.000 narracions i la pàgina web va tenir més de 50.000 visites. A més, com l'any passat, tots els participants del concurs passen a formar part del club exclusiu per als usuaris del transport públic JoTMBé, que ja compta amb més de 200.000 membres.

La iniciativa es fa amb la col·laboració del Grupo Planeta i el Grup 62, a través dels segells editorials Booket i La Butxaca, i l'Escola d'Escriptura de l'Ateneu Barcelonès. Enguany també s'hi sumen Nubico, plataforma que ofereix una àmplia biblioteca de llibres digitals, i Liberdrac.

Compartir:

Informació relacionada

Seccions
Institucions
TMB
Conceptes
Anys

TMB a Flickr

Carrussel imatges TMB a Flickr

TMB al Twitter

Club joTMBé

JOTMBE