Divendres, 29 de maig de 2020

Propera parada: l’ànima del Grec puja al bus

 

Els intèrprets davant del bus de finals dels anys 60 / Pep Herrero

Propera parada: l’ànima del Grec puja al bus

L’autobús Pegaso número 3036 de finals dels anys 60 de la Fundació TMB és l’escenari de l’espectacle "L’ànima del bus", una de les propostes itinerants del Grec Festival de Barcelona d’aquest any, que té lloc fins al 28 de juliol.  

Marta Franco / 28.06.12 - 10:14h

Cada any TMB és un dels millors aliats del Grec Festival de Barcelona, als diferents escenaris del qual s’arriba fàcilment en transport públic. Enguany, a més, col·labora en dues propostes itinerants: “L’ànima del bus” i l’espectacle de dansa “Kamuyot”.

L’ànima del bus” és una proposta de Martí Torras i Jordi Martínez que es representa alternativament en quatre barris de la ciutat, entre el 4 i el 28 de juliol, i que passa dalt d’un autobús de la Fundació TMB. Concretament, comença quan els espectadors pugen a  l’autobús Pegaso número 3036, un bus dels anys 60 que va ser dels primers models articulats que van circular per la nostra ciutat i que van començar a ser retirats del servei a partir del 1981.

Un bus històric ple de sabates abandonades. Això és el que es troba l’espectador només entrar en un peculiar teatre en moviment. El frontal del bus indica que es dirigeix cap enlloc, sense rumb ni destí, mentre a l’interior cada parella de sabates amaga una història, una pèrdua. Amb aquest teló de fons comença un viatge oníric de 70 minuts carregat d’enyorança i amb els sentiments a flor de pell.

Una de les propostes més íntimes

L’ànima del bus” està dirigida per l’autor i intèrpret Martí Torras i interpretada per l’actor Jordi Martínez. Jordi Martínez interactua amb els passatgers a través de la paraula, mentre el músic Pep Pascual improvisa amb els seus instruments i posa la banda sonora a les històries quotidianes que s’hi expliquen. Lola López Luna hi posa el moviment amb una dansa emotiva i acrobàtica.

Es tracta de la primera proposta itinerant del festival i una de les més íntimes, ja que comença dalt d’un autobús que s’omple de música i paraules. Es porta a terme de dimecres a dissabtes en doble sessió a les 19 i a les 21 hores. L’autobús fa quatre itineraris amb sortida des dels següents punts:

  • Del 4 al 7 de juliol: Horta (Centre de Serveis Socials d’Horta)
  • De l’11 al 14 de juliol: Sant Andreu (Centre Cultural Can Fabra)
  • Del 18 al 21 de juliol: Poblenou – Sant Martí (Centre Cívic Can Felipa)
  • Del 25 al 28 de juliol: Sants – Montjuïc (Carpa Font Màgica de Montjuïc)

D’altra banda, “Kamuyot” és una coreografia d’Ohad Naharin que posen en escena els integrants de la companyia IT Dansa i que sedueix petits i grans trencant les barreres entre públic i intèrprets. Aquest muntatge es podrà veure en un barri diferent de la ciutat cada setmana entre el 5 i el 27 de juliol. TMB hi col·labora fent difusió de l’espectacle a través de diferents canals de comunicació de la companyia.

Compartir:

Informació relacionada

Institucions
TMB
Servei
Bus
Conceptes
Infraestructura
Seccions
Anys

TMB a Flickr

Carrussel imatges TMB a Flickr

TMB al Twitter

Club joTMBé

JOTMBE