Divendres, 29 de maig de 2020

El món imaginari dels titelles baixa al metro

 

 Assistents a l'activitat del TOT Festival al metro de Barcelona / Pep Herrero.

El món imaginari dels titelles baixa al metro

El TOT, el tercer Festival de Titelles i de Teatre d’Objectes de Barcelona, que té lloc fins al 25 de març al Poble Espanyol, ha portat la màgia dels titelles a l’estació de metro d’Universitat de la línia 2.

Marta Franco / 27.03.12 - 12:48h

Els usuaris que aquest dissabte 17 es van apropar a l'estació de metro d'Universitat van veure l’espectacle itinerant 'Paseando a Errabundo Pelele', de la Companyia Errabundo Pelele, amb motiu de la tercera edició del TOT Festival. Els més petits van compartir viatge amb un rodamón, venedor d’ulleres de sol, fotògraf de somriures, cantant romàntic i buscador de persones, l’Errabundo Pelele, que va arrencar més d’una rialla als assistents.

Després dels aplaudiments es va organitzar un taller de construcció d’un titella per tal que tots els nens se n’emportessin un record molt especial.

Espectacles itinerants i propostes de carrer

Vint-i-dues companyies de procedències diferents i de gèneres diversos estrenen els seus treballs a la tercera edició d’aquest certamen únic i singular en el gènere. Aquest festival multidisciplinari de projecció internacional programa en diferents espais del Poble Espanyol de Barcelona vuit muntatges de Polònia, Itàlia, Estats Units, Escòcia, Madrid, Andalusia i Catalunya en la seva secció oficial, oberta majoritàriament a tots els públics.

A més, el TOT Festival organitza cicles i programa espectacles de carrer, projecció de curts d’animació i videoclips que tenen com a fil argumental els titelles i la música, sessions de DJ de nit, tallers, debats i funcions per a escoles. Seran 10 dies d’intensa programació, sota la direcció artística de Jacques Trudeau. Oberta a públic familiar i adult, la programació té com a nexe comú el llenguatge escènic innovador, no exclusivament textual, i l’ús de recursos físics, objectes i titelles en la seva representació.

Aquesta activitat forma part de TMB Cultura, el projecte cultural de TMB que estableix vincles entre els ciutadans i les associacions culturals de Barcelona i l’àrea metropolitana amb la voluntat d'aproximar la cultura a la ciutadania a través de les seves instal·lacions i d'enriquir l'experiència del viatge en transport públic.

Després de l'espectacle, els nens es van divertir fent originals titelles / Pep Herrero.
Després de l'espectacle, els nens es van divertir fent originals titelles / Pep Herrero.
L'Errabundo Pelele fotografiant somriures durant l'activitat al metro / Pep Herrero.
L'Errabundo Pelele fotografiant somriures durant l'activitat al metro / Pep Herrero.

Compartir:

Informació relacionada

Institucions
TMB
Llocs
Servei
L2
Conceptes
Infraestructura
Seccions
Anys

TMB a Flickr

Carrussel imatges TMB a Flickr

TMB al Twitter

Club joTMBé

JOTMBE