Dilluns, 25 de maig de 2020

El metro es perfuma de teatre de la mà d'Adrià Gual

 

Vista general de l'exposició que homenatge la figura d'Adrià Gual / Pep Herrero

El metro es perfuma de teatre de la mà d'Adrià Gual

Fins al 7 de juny, una exposició a l’Espai Mercè Sala repassa l'obra d'Adrià Gual, una de les figures centrals del traspàs del Modernisme al Noucentisme, fundador del Teatre Íntim, de l’Institut del Teatre, i de la productora cinematogràfica Barcinógrafo.

Redacció / 05.04.13 - 10:45h

L’Espai Mercè Sala, la sala d’exposicions al metro de TMB, acull la mostra “Adrià Gual (1872-1943), el perfum d’una època”, un homenatge a la figura del fundador de l’Institut del Teatre, que va fer d’escriptor, cineasta, director d’escena, escenògraf, pedagog, pintor... 

Amb aquesta exposició, el Centre de Documentació i Museu de les Arts Escèniques de l’Institut del Teatre ret homenatge a la figura d’Adrià Gual i contribueix a la divulgació del seu paper en la cultura catalana i, especialment, en el teatre.

L’exposició ofereix un recorregut panoràmic per l’obra artística de l’autor, la seva producció com a dramaturg, el seu treball com a director d’escena i com a impulsor d’iniciatives i institucions culturals, posant en valor la figura de Gual. Així ho va remarcar durant la inaguració el seu nét, Joan Gual, que va agrair el treball "d'una mostra que apropa la cultura a la seva dimensió real, acostant-la al poble des del metro".

L'activitat, que s’emmarca dins els actes commemoratius del primer centenari de l’Institut del Teatre, fundat pel mateix Adrià Gual, es pot veure a l’Espai Mercè Sala, situat al passadís de connexió entre els dos vestíbuls de la línia 5 de l’estació de Diagonal, de dilluns a divendres entre les 10 i les 20.30 hores fins al proper 7 de juny. L’entrada és gratuïta. 

Els primers visitants de la mostra al metro / Pep Herrero
Els primers visitants de la mostra al metro / Pep Herrero
Alguns dels convidats en un moment de la inauguració / Pep Herrero
Alguns dels convidats a la inauguració / Pep Herrero

Compartir:

Informació relacionada

Seccions
Institucions
TMB
Servei
Conceptes
Anys

TMB a Flickr

Carrussel imatges TMB a Flickr

TMB al Twitter

Club joTMBé

JOTMBE