Dimarts, 7 de juliol de 2020

El metro com a aparador de l'art contemporani del Swab

 

Estudiants de les escoles d'art i disseny participants en el Swab Stairs / Pep Herrero

El metro com a aparador de l'art contemporani del Swab

La iniciativa Swab Stairs es trasllada un any més a les escales del metro de Barcelona, que fins al 15 de juny exhibiran els millors treballs dels alumnes de vuit escoles d'art i disseny d'arreu de Catalunya. 

Marta Espinosa / 06.06.14 - 11:53h

En el marc de la 7a edició del Swab Barcelona, Fira Internacional d'Art Contemporani, que tindrà lloc del 2 al 5 d'octubre a la Fira de Barcelona, Transports Metropolitans de Barcelona (TMB), Swab i Kognitif prèviament han convidat algunes de les més prestigioses escoles d'art de Catalunya a presentar, entre els dies 5 i 15 de juny, una obra artística en les escales d'accés d'algunes de les estacions més rellevants del metro de Barcelona. 

La iniciativa s'anomena Swab Stairs i forma part del programa Swab Off i del projecte cultural TMB Cultura, de la Fundació TMB. Els objectius són vincular el món acadèmic en la transformació creativa del paisatge, assegurar la presència de Swab a la ciutat i oferir als estudiants la possibilitat d'exhibir les seves creacions davant la mirada dels usuaris que es desplacen diàriament en metro.

Vuit escales convertides en llenços

Es tracta d'una iniciativa única que permet mostrar reproduïts en vinil els millors treballs dels alumnes de les vuit escoles d'art i disseny participants, que enguany són procedents d'arreu de Catalunya (EADT de Tarragona, IED, Pau Gargallo, ESDAP La Llotja, ESDI, Elisava, ERAM de Salt i ESDAP d'Olot). Les reproduccions sobre vinil de les obres artístiques dels estudiants estaran instal·lades fins al 15 de juny en vuit escales d'accés de les estacions de metro de Passeig de Gràcia (L2 i L4), Liceu (L3), Drassanes (L3), Jaume I (L4) i Sagrada Família (L5). 

Els projectes escollits de la present edició són "Tú decides de qué lado estás", de Leticia Domken (La Llotja); "Noranta anys en línia", d'Alberto Aranda (Elisava); "Cultivando un mundo mejor", de Stefania Osk (IED); el projecte col·lectiu "La pell sota l'asfalt" (ESDAP Olot), "Supervivents" d'Oriol Arnedo (ESDI), "Bycing" de Jordi Capilla (Pau Gargallo), "Un par de baldosas" de Juan M. Malet i Judit Capell (ERAM de Salt) i "Vibració", de Maria Carme Peralta (EADT de Tarragona). 

Una de les participants presentant el seu projecte guanyador / Pep Herrero
Una de les participants presentant el seu projecte guanyador / Pep Herrero
Les obres artístiques en les escales d'accés d'algunes estacions de metro / Pep Herrero
Les obres artístiques en les escales d'accés d'algunes estacions de metro / Pep Herrero

Compartir:

Informació relacionada

Institucions
Servei
L2 / L3 / L4 / L5
Conceptes
Infraestructura
Seccions
Anys

TMB a Flickr

Carrussel imatges TMB a Flickr

TMB al Twitter

Club joTMBé

JOTMBE