Dilluns, 25 de maig de 2020

‘El límite’, un curt rodat i presentat al metro

 

L'equip de gravació a l'estació de metro d'Alfons X / El límite

‘El límite’, un curt rodat i presentat al metro

Gairebé un centenar de persones han gaudit de la projecció en exclusiva del curtmetratge "El límite", que es va rodar durant tres dies a l’estació d’Alfons X de la línia 4 del metro de Barcelona i que descriu la desesperació d'un home ofegat per la crisi.

Marta Espinosa / 17.05.13 - 09:16h

L’Alfonso, un home de mitjana edat que està a l’atur per culpa de la crisi, ha anat veient com el seu poder adquisitiu es reduïa a la misèria. La situació familiar és desesperant ja que estan a punt de ser desnonats. Sense ingressos ni esperances, l’única sortida que veu el nostre protagonista és creuar el límit, com a últim recurs. 

Aquesta és la història que ens presenten els primers fotogrames del curtmetratge "El límite", dirigit i escrit per Xavier Cruzado i produït per Makeyourselffive (MY5Films). Gairebé un centenar de convidats van assistir a la preestrena que va oferir Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) a l’Espai Gaudí, el dijous, 16 de maig, a la tarda. Els assistents van poder veure en exclusiva els dotze minuts de durada d’aquest vibrant thriller, protagonitzat per Toni Sevilla i Francesc Pagès, que transporta l’espectador a un món subterrani on tot és possible i on res és el que sembla.

Després de la projecció va tenir lloc una taula rodona que va comptar amb la presència del director i coguionista, Xavier Cruzado i dels actors Toni Sevilla i Francesc Pagès. Tots van respondre les preguntes dels assistents i ens van fer partícips de l’experiència de rodar en un espai tan singular com el metro. “És un set de rodatge diferent, no estem acostumats a treballar en entorns similars; el més difícil ha estat concentrar-se en el personatge i en un estat d’ànim, ja que aprofitàvem per rodar entre l’arribada d'un metro i l'altre”, va explicar Toni Sevilla.

Un bon treball en equip

El rodatge, que es va fer el mes de maig de 2012, va ser “esgotador, però altament gratificant”, afirma el cineasta Xavier Cruzado, ja que van passar tres jornades de 14 hores sota terra, concretament a l’estació d’Alfons X de la línia 4 sense que això destorbés en cap moment la circulació de trens ni el servei. De fet, exceptuant alguna breu escena, el metro està present en tot el curt. Els empleats del metro també van col·laborar en la consecució d’aquest rodatge i van tenir l’oportunitat d’assistir a la primícia de presentació del curt en dues sessions que es van organitzar la setmana passada per al públic intern de l’empresa.

Els encarregats de donar vida als protagonistes d’aquesta història són set actors i actrius. Entre els més coneguts hi ha els televisius Toni Sevilla ("El cor de la ciutat", "Policias") i Francesc Pagès ("Gran Hotel", "El comisario", "Cuéntame"). El barceloní Xavier Cruzado és guionista, productor i director de cinema. Va començar en el món televisiu l’any 1991 i el 2010 va dirigir i produir els seus primers curtmetratges "Invisibles" i "Ficción Real". Enguany, comença la producció del seu primer llarg, "Al sur de Guernica".

L'equip de gravació en un moment del rodatge del curt / El límite
L'equip de gravació en un moment del rodatge del curt / El límite
L'INP de l'andana del metro apunta una direcció personalitzada / El límite
L'INP de l'andana del metro apunta una direcció personalitzada / El límite
Video YouTube: 

Compartir:

Informació relacionada

Seccions
Institucions
TMB
Conceptes
Anys

TMB a Flickr

Carrussel imatges TMB a Flickr

TMB al Twitter

Club joTMBé

JOTMBE