Dimarts, 7 de juliol de 2020

L’art contemporani del Swab repeteix al metro

 

Foto de grup dels estudiants guanyadors del Swab Stairs d’enguany / Miguel Àngel Cuartero

L’art contemporani del Swab repeteix al metro

L’art decora algunes de les escales del metro de Barcelona gràcies al projecte Swab Stairs, que convida els estudiants de les escoles de disseny més prestigioses de la ciutat a apropar la seva creativitat als usuaris del suburbà.

Marta Franco / 10.05.13 - 11:21h

En el marc de la 6a edició del Swab Barcelona, Fira Internacional dArt Contemporani, que tindrà lloc del 3 al 6 d’octubre a la Fira de Barcelona, TMB, Swab i Kognitif prèviament han convidat algunes de les més prestigioses escoles d’art de la Ciutat Comtal a presentar, fins al 19 de maig, una obra artística en algunes de les estacions més concorregudes del metro. 

La iniciativa s’anomena Swab Stairs i forma part del programa Swab Off i del projecte cultural de TMB, TMB Cultura. Els objectius són vincular el món acadèmic en la transformació creativa del paisatge, assegurar la presència de Swab a la ciutat i oferir als estudiants la possibilitat d’exhibir les seves creacions davant la mirada dels usuaris que es desplacen diàriament en metro.

"En un moment difícil com el que estem vivint, és més important que mai seguir apostant per iniciatives com aquestes que recolzen els artistes joves", va valorar Joaquín Díez-Cascón, director general de Swab, durant la inauguració de lacció el 9 de maig. Una opinió compartida amb Arcadi Poch, director de Kognitif, que va agrair la sensibilitat de TMB a lhora de col·laborar en iniciatives com aquestes, "que normalitzen lart en la vida de les persones fomentant la creativitat en lespai públic".

Una fórmula amb missatge

En aquesta tercera edició del Swab Stairs hi han participat els alumnes de cinc escoles d’art i disseny (IED, Pau Gargallo, la Llotja, ESDI i l’Elisava), que intervenen en 5 escales del metro de Barcelona. Es tracta de reproduccions sobre vinil que estan instal·lades a les escales d’accés de les estacions de metro de Passeig de Gràcia (L2 i L4), Catalunya (L1) i Universitat (L2). 

Els projectes escollits són “Un mundo sostenible”, de Laura Carvajal (Llotja), que defensa lús de mitjans de transport amigables per al medi ambient com la bicicleta i el bus; “Hologramáticos”, de Martín (ESDI), que reflexiona sobre el recorregut que fem per coneixens a nosaltres mateixos a través de la multitud; “A”, de Vladimir Ivlev (IED), que vol ser un homenatge a la senyalètica del metro i a la tipografia helvètica; “Metro animal”, de Jordi Brunet (Pau Gargallo), que mostra la pluriculturalitat que podem trobar entre els usuaris del metro, i “Ready, steady, go!”, de JCiriaco GM (Elisava), que amb la simulació duna pista datletisme convida a pujar per les escales del metro per fer esport.

Obra "Metro Animal" de Jordi Brunet, de l’escola Pau Gargallo / Miguel Ángel Cuartero
Obra "Metro Animal" de Jordi Brunet, de l’escola Pau Gargallo / Miguel Ángel Cuartero
Projecte "Hologramáticos", de Martín, estudiant a l’ESDI / Miguel Ángel Cuartero
Projecte "Hologramáticos", de Martín, estudiant a l’ESDI / Miguel Ángel Cuartero

Compartir:

Informació relacionada

Seccions
Institucions
TMB
Servei
Conceptes
Anys

TMB a Flickr

Carrussel imatges TMB a Flickr

TMB al Twitter

Club joTMBé

JOTMBE