Dimarts, 7 de juliol de 2020

L’art contemporani del Swab decora el metro

 

Obra "Caputxeta", de l'artista Alexandra Martí (IDEP) / Miguel Ángel Cuartero

L’art contemporani del Swab decora el metro

L’art es trasllada a les escales del metro de Barcelona gràcies al projecte "Swab Stairs", que convida els estudiants de les escoles de disseny més prestigioses de la ciutat a transformar-les en obres artístiques de gran format.

Marta Franco / 16.05.12 - 13:28h

En el marc de la 5a edició de la Fira d’Art Contemporani de Barcelona Swab, quese celebra del 23 al 26 de maig a la Fira de Barcelona, TMB, Swab i Kognitif han convidat algunes escoles d’art de la Ciutat Comtal a presentar, entre els dies 16 i 27 de maig, una obra artística en algunes de les estacions més rellevants del metro.

La iniciativa s’anomena “Swab Stairs” i forma part del programa “Swab Off” i del projecte cultural de TMB, TMB Cultura. Els objectius són vincular el món acadèmic en la transformació creativa del paisatge, assegurar la presència de Swab a la ciutat i oferir als estudiants la possibilitat d’exhibir les seves creacions davant la mirada dels usuaris que es desplacen diàriament en metro.

Graons vinilats

Concretament, hi han participat els alumnes de cinc escoles d’art i disseny (IED, IDEP, Llotja, ESDI i Elisava), que intervenen en escales del metro de Barcelona. Es tracta de reproduccions sobre vinil que estan instal·lades a les escales d’accés de les estacions de metro de Passeig de Gràcia (L2), Catalunya (L1) i Liceu (L3).

Els projectes escollits són “Camaleón”, de Leyre Garatea (IED); “Humans are here”, de Marc Valls Pla i Marc Àlvarez Cortés (ESDI); “El gigante dormido”, de Montse Galbany (Elisava); “Caputxeta”, d’Alexandra Martí, i “En estos días”, d’Elke Bauer (IDEP).

Les obres reflexionen sobre el concepte del canvi, l’actitud dels humans respecte als animals, les presses i la impaciència de l’estrès diari i la crisi mundial que vivim.

 

"El gigante dormido", de Montse Galbany (Elisava) / Miguel Ángel Cuartero
"El gigante dormido", de Montse Galbany (Elisava) / Miguel Ángel Cuartero

Compartir:

Informació relacionada

Seccions
Institucions
TMB
Servei
Conceptes
Anys

TMB a Flickr

Carrussel imatges TMB a Flickr

TMB al Twitter

Club joTMBé

JOTMBE