Divendres, 29 de maig de 2020

Joan Miró protagonitza la nova mostra de l’Espai Mercè Sala

 

L'exposició ens submergeix en el món de Joan Miró i la seva relació amb París i Catalunya / Pep Herrero

Joan Miró protagonitza la nova mostra de l’Espai Mercè Sala

La sala d’exposicions de TMB presenta en primícia l’exposició 'Joan Miró. Apunts', una mostra que complementa la intervenció artística que es porta a terme simultàniament en diverses estacions de metro.

Marta Franco / 25.01.12 - 00:00h

Del 26 de gener al 25 de març l’Espai Mercè Sala acull l’exposició 'Joan Miró. Apunts', una mostra que cedeix la Fundació Miró a TMB per tal d'acostar al públic l’univers de l’artista i la seva relació amb París i Catalunya, i especialment amb Mont-roig.

Les seves paraules, relacionades amb algunes fotografies que s’exhibeixen complementades amb rèpliques d’obres cabdals de la seva trajectòria, ens acosten a la seva manera de treballar i d’entendre la pintura.

La mostra, que és un complement de l’exposició 'Joan Miró. L’escala de l’evasió', que es pot visitar a la Fundació Miró fins al 18 de març, ens ajuda també a percebre la coherència entre el seu pensament i la seva obra.

Gràcies a l’acord signat l’octubre del 2011 entre TMB i la Fundació Joan Miró, els usuaris de metro poden viure en primera persona aquest esdeveniment cultural únic. Així, coincidint amb la inauguració a l’Espai Mercè Sala, i fins a finals de març es farà una intervenció artística amb dues obres de l’artista (La natura morta del sabatot i Per Emili) a les estacions de Pl. Catalunya, Liceu, Drassanes, Paral·lel, Pl. Espanya, Tarragona, el passadís del Funicular de Montjuïc, Jaume I i Urquinaona.

Transports Metropolitans de Barcelona contribueix a la difusió d’aquesta mostra mitjançant la distribució de fullets a bord dels autobusos i a les estacions de metro i a través de l’emissió d’informació a les pantalles de MouTV.

L’exposició 'Joan Miró. L’escala de l’evasió' és una de les retrospectives de Miró més completes i posa de manifest el compromís de l’artista al llarg de la seva vida.

El seu vincle amb Catalunya es pot reconèixer a les obres que es poden veure a l'exposició, que van des dels paisatges de Mont-roig, com per exemple La masia (1921-1922), que va pertànyer a Ernest Hemingway, amic de Miró; la magistral seqüència Cap de pagès català (1924-1925), fins a la sèrie escultòrica de Ses Majestats (1974) realitzada a partir d'eines provinents del món rural.

Les tensions que van portar a la Guerra Civil Espanyola (1936-1939) van provocar les protestes més explícites de Miró en obres com ara la sèrie de Pintures salvatges (1934-1936), o la Natura morta del sabatot (1937). Exiliat a París, Miró dissenya per al Govern de la República Aidez l'Espagne i El Segador (Pagès català en revolta) (1937), ubicat al Pavelló Espanyol de la República, molt a prop del Guernica de Picasso.

Exposició sobre Miró a l'Espai Mercè Sala / Pep Herrero
Exposició sobre Miró a l'Espai Mercè Sala / Pep Herrero

Compartir:

Informació relacionada

Seccions
Institucions
TMB
Servei
Conceptes
Anys

TMB a Flickr

Carrussel imatges TMB a Flickr

TMB al Twitter

Club joTMBé

JOTMBE