Dimarts, 7 de juliol de 2020

Les galeries acosten l'art als usuaris del metro

 

L'artista acabant de pintar el mural instal·lat a Universitat (L2) / Miguel Ángel Cuartero

Les galeries acosten l'art als usuaris del metro

El Gremi de Galeries d'Art de Catalunya ha presentat la temporada 2014-2015 al vestíbul de l'estació d'Universitat, aprofitant el 90è aniversari del suburbà i amb l'objectiu d'apropar l'art de les galeries als ciutadans

Marta Espinosa / 30.09.14 - 16:19h

Aquest matí, el Gremi de Galeries d'Art de Catalunya (GGAC) ha inaugurat la seva temporada a les instal·lacions del metro de Barcelona, coincidint amb els 90 anys del suburbà, amb la voluntat d'acostar a la ciutadania les galeries d'arreu del país com a espais oberts i d'accés gratuït.

Segons el president del GGAC, Albert Gran, s'ha escollit el metro per a la presentació pel fet de ser “un emplaçament urbà, obert i cosmopolita, per on cada dia passa molta gent, per apropar l'art i arribar a un públic més ampli”.  Gran també ha recordat que l'entitat se sumava així a la commemoració del 90è aniversari del metro.

Gran instal·lació artística a Universitat

Per a l'ocasió, al mateix vestíbul de l'estació s'ha instal·lat un mural de grans dimensions (3 metres d'alt x 8 metres de llarg) acompanyat d'una peça audiovisual de tres minuts, tot plegat signat per l'artista JupiterFab (Fabrizio Bianchini).

L'obra plàstica plasma el moviment tant del metro com de les modes i els costums dels usuaris que han utilitzat aquest mitjà de transport durant aquests 90 anys. A més, el vídeo (que el mateix artista va gravar setmanes abans de l'acte) mostra la resposta de nombrosos usuaris a la pregunta “Cap a on aneu?”. Tots ells expliquen en la seva llengua materna el seu destí com a reflex de la multiculturalitat de la ciutat.

Detall de l'artista JupiterFab pintant els usuaris al mural / Miguel Ángel Cuartero
Detall de l'artista JupiterFab pintant els usuaris al mural / Miguel Ángel Cuartero
La presentació del GGAC s'emmarca en el projecte TMB Cultura / Miguel Ángel Cuartero
La presentació del GGAC s'emmarca en el projecte TMB Cultura / Miguel Ángel Cuartero

Compartir:

Informació relacionada

Seccions
Institucions
Llocs
Servei
L2 / Metro
Conceptes
Anys

TMB a Flickr

Carrussel imatges TMB a Flickr

TMB al Twitter

Club joTMBé

JOTMBE