Diumenge, 12 de juliol de 2020

Exposició itinerant sobre els 90 anys del metro

 

Detall de l'exposició sobre els 90 anys del metro / Miguel Ángel Cuartero

Exposició itinerant sobre els 90 anys del metro

Del 1924 al 2014: la mostra itinerant que repassa els 90 anys d'evolució del metro de Barcelona és al vestíbul de Lesseps (L3), primera parada del circuit que la portarà posteriorment a Sagrada Família, Universitat i Diagonal.

Marta Espinosa / 20.11.14 - 10:37h

Ja es pot veure al vestíbul de l'estació de Lesseps de la línia verda l'exposició itinerant sobre l'evolució del metro de Barcelona. La mostra viatjarà després per altres estacions de la xarxa per apropar a tots els usuaris la història d'aquest mitjà de transport que és a punt de bufar les 90 espelmes. 

La mostra és molt visual i s'estructura de manera cronològica, d'acord amb les tres etapes d'evolució més significatives del suburbà, des del 1920 fins a l'actualitat:

  • 1920 - 1950: els inicis del metro, les obres, les inauguracions dels primers trams i el fre a l'expansió de la xarxa que van suposar la Guerra Civil i la postguerra.
  • 1951 - 1992: la segona part, que abasta el període més llarg, explica la municipalització de les dues companyies, Gran Metro i Transversal, el gran creixement de la xarxa i les nombroses inauguracions que es van fer, i culmina amb la celebració dels Jocs Olímpics a Barcelona.
  • 1993 - 2014: correspon a l'època més recent i mostra la modernització de la xarxa i el camí cap al metro del futur, a més de fets com la inauguració de la línia 2, el 75è aniversari del metro i la posada en marxa de la línia automàtica 9/10.

L'exposició és itinerant, és a dir, que s'instal·larà en els vestíbuls de diverses estacions de la xarxa de metro. Després de Lesseps (L3), on fa la primera parada, posteriorment es podrà veure a Sagrada Família (L2), Universitat (L2) i Diagonal (L5). La mostra estarà aproximadament un mes a cada estació i el recorregut finalitzarà a finals de febrer del 2015. 

L'activitat forma part del programa d'actes que TMB ha preparat per commemorar la celebració dels 90 anys de vida del metro

L'exposició itinerant serà un mes al vestíbul de Lesseps (L3) / Miguel Àngel Cuartero
L'exposició itinerant serà un mes al vestíbul de Lesseps (L3) / Miguel Àngel Cuartero
Usuaris observant les fotografies de la mostra / Miguel Ángel Cuartero
Usuaris observant les fotografies de la mostra / Miguel Ángel Cuartero

Compartir:

Informació relacionada

Institucions
Servei
L3 / Metro
Infraestructura
Seccions
Anys

TMB a Flickr

Carrussel imatges TMB a Flickr

TMB al Twitter

Club joTMBé

JOTMBE