Diumenge, 12 de juliol de 2020

La diversitat musical troba nous escenaris al metro

 

Un duet passant les proves d'apitud dels músics del metro / Miguel Ángel Cuartero

La diversitat musical troba nous escenaris al metro

Més d’una cinquantena d’aspirants a músics del metro han transmès el seu talent durant l’última prova d’aptitud, que ha demostrat un any més la qualitat i la multiculturalitat de la música que conviu al suburbà.

Marta Franco / 22.02.13 - 10:43h

Guitarres, trombons, violins, pianos i d’altres instruments més ètnics com el didjeridú ─un instrument de vent utilitzat pels aborígens australians─ han sigut els protagonistes de la 10a prova d’aptitud dels músics del metro. També ha brillat la qualitat de les veus dels aspirants, intimistes, profundes, roqueres, melòdiques i amb accent del món, catalanes, russes, africanes, australianes, argentines, eslovaques, etc.

Un popurri de músiques que demostra que la convivència entre diferents cultures, com sosté l’ètica de mínims ideada per la filòsofa Adela Cortina, és possible si hi ha uns valors de mínims com a base, un principi en comú que per a aquesta comunitat de músics suburbans és l’amor per la música i les seves ganes de compartir aquesta passió amb els usuaris del metro.

“Garantir la diversitat és un dels èxits del projecte dels músics del metro, una aposta que no trobaràs pas a la indústria musical general”, lamenta Rubén Hernández, president de l’Associació de Músics al Metro (AMUC).

Els músics del metro, una gran família

Els somnis dels 58 candidats que s'han presentat a les proves a l’estació del metro d’Universitat són molt variats. Alguns volen agafar experiència abans de pujar a un escenari, com Martín Zvara, un eslovac de 34 anys que assegura que per a ell “és més un estil de vida que una feina per guanyar-se bé la vida”. Una opinió compartida amb una aspirant argentina de 17 anys que abans de passar l’avaluació del jurat, fent duet amb un altre músic que havia conegut uns dies enrere al metro i amb el qual van decidir provar sort amb el nom artístic de Sophie & Revolver, confessava que volia passar les proves per fer més amigable el trajecte dels passatgers i arrencar el seu primer somriure diari.  “Serà un aprenentatge molt bo per a mi a la vegada que reporto alegria fent el que més m’agrada”, afegia.

Altres candidats ja es dedicaven professionalment a la música i ho veuen com una oportunitat complementària, com els músics russos Gayane i Ivan, de 27 i 28 anys, que després de dedicar-se professionalment durant 16 anys a la música en el seu país natal, volen obrir-se camí en una ciutat com Barcelona.

Un total de 47 músics van saber convèncer el jurat, que segons Francesc Pascual, un dels dos professors de l’Escola de Músics i JPC que valoraven la idoneïtat dels músics, van demostrar “que tenien un repertori afinat i que tenien gust a l’hora d’interpretar-lo”.

Els 32 punts de músics que hi ha repartits per la xarxa de metro, que en 3 setmanes en sumaran 8 més, s’ompliran així de noves formacions musicals que frisen per transmetre el seu talent als usuaris del suburbà.

Els punts de músics de la xarxa de metro augmenten fins a 40

Compartir:

Informació relacionada

Seccions
Institucions
TMB
Llocs
Servei
Conceptes
Anys

TMB a Flickr

Carrussel imatges TMB a Flickr

TMB al Twitter

Club joTMBé

JOTMBE