Dimarts, 7 de juliol de 2020

Desè aniversari del projecte Músics al Metro

 

Els Catarres actuant al metro / Pep Herrero

Desè aniversari del projecte Músics al Metro

L’any 2011 és un any de celebracions per al projecte Músics al Metro. Per una banda, es compleixen 10 anys des que la iniciativa de regular la presència de músics a les estacions del metro es va iniciar; i per altra banda, se celebra la 9a edició del "Festival de Músics al Metro".

Maite Peris / 25.11.11 - 10:00h

Per commemorar aquestes dues celebracions, l’Espai Mercè Sala acull a partir del dia 17 de novembre l’exposició "En un món anònim", una mostra fotogràfica que pretén donar a conèixer la part humana dels músics que decideixen mostrar el seu art en el subsòl de la ciutat. L’exposició la componen diversos materials fotogràfics i audiovisuals que expliquen la història dels músics i la seva percepció de la vida, de la música i de la ciutat.

Dotze estudiants de periodisme de la Universitat de Barcelona, amb la qual es va signar un acord de col·laboració, han indagat en la història del músic que volien retratar i han reflexionat sobre aquest fenomen a través de les seves peces fotogràfiques i audiovisuals.

Els Catarres obren la 9a edició

Pel que fa a la celebració de la 9a edició del Festival Músics al Metro, aquesta tindrà lloc a l’estació d’Universitat (L2) del 24 al 26 de novembre. El festival consistirà –com d’altres anys– en una marató de concerts de música variada i comptarà amb una selecció de les formacions que actualment actuen a la xarxa de metro. En aquesta ocasió, el festival pren consciència de la necessitat de preservació del medi ambient: en col·laboració amb el projecte Música Zero, l’energia dels equips de so es generarà des d’una bicicleta mitjançant la participació del públic, que pedalarà per aconseguir el primer Festival de Músics al Metro sostenible. Els participants seran obsequiats amb el disc recopilatori del projecte.

Aquest any, el grup Els Catarres són els encarregats de donar el tret de sortida al Festival amb la seva actuació, tal com ho varen fer Dj Panko i els integrants del grup Delafé y Las Flores Azules. DJ Panko (integrant del grup Ojos de Brujo), Joan Reig (integrant del grup Els Pets i contertuli del programa El club de TV3), el cantautor Lucas Masciano i els integrants del grup Delafé y Las Flores Azules han donat suport en anteriors edicions a aquest festival de músics al metro.

El projecte Músics al Metro va començar l’any 2001 de la mà de l’Associació de Músics al Carrer (AMUC), TMB i l’Ajuntament de Barcelona. Durant aquests 10 anys de funcionament, més de 600 músics s’han acollit a aquest sistema regulat. L’objectiu d’aquest projecte continua sent la regulació de l’actuació dels músics per tal de fer-la compatible amb el desenvolupament normal del servei al metro, i alhora oferir un espai de promoció i de difusió de la música i els seus intèrprets convertint l’espai públic en una plataforma per als creadors més joves.

Actualment el projecte disposa de 34 punts concrets i senyalitzats a la xarxa de metro que són ocupats setmanalment pels més de 600 músics que habitualment actuen a la xarxa.

Un punt regulat a un dels passadissos del metro / Pep Herrero
Un punt regulat a un dels passadissos del metro / Pep Herrero

Compartir:

Informació relacionada

Seccions
Institucions
Servei
L1 / L2 / Metro
Conceptes
Anys

TMB a Flickr

Carrussel imatges TMB a Flickr

TMB al Twitter

Club joTMBé

JOTMBE