Diumenge, 12 de juliol de 2020

La denúncia del treball infantil al Perú, a l‘Espai Mercè Sala

 

Nen en un abocador d'escombraries al Valle Sagrado de Lima / Juan Díaz (Global Humanitaria)

La denúncia del treball infantil al Perú, a l‘Espai Mercè Sala

A través d'una quarantena d'instantànies que es poden veure a la sala d'exposicions de l'estació de metro de Diagonal, l'ONG Global Humanitaria critica les dures condicions de vida dels infants que viuen als barris marginals del Perú.

Marta Espinosa / 25.09.14 - 14:00h

L'Espai Mercè Sala ha obert les seves portes a la mostra “Perú: històries de treball infantil”, una exposició fotogràfica de Global Humanitaria emmarcada en la seva campanya "Treballar no és per a infants", que té com a objectiu informar, sensibilitzar i denunciar l'explotació laboral infantil. Segons dades de l'Organització Internacional del Treball, gairebé 168 milions de nens treballen en condicions que dificulten el seu desenvolupament físic o intel·lectual, o que posen directament en perill la seva supervivència.

L'exposició, formada per 41 instantànies del fotògraf Juan Díaz, mostra les històries dels nens i nenes que viuen en comunitats rurals i barris urbans marginals del Perú. Juan Díaz ens acosta la duresa de les condicions de vida de molts d'aquests infants peruans treballadors, que es veuen obligats a treballar en les pitjors condicions en llocs tan inhòspits com els abocadors d'escombraries, tenint cura dels nínxols dels cementiris, fabricant maons o sortint a pescar cada matí al famós llac Titicaca.

Visites guiades

Durant el temps que duri l'exposició, l'ONG organitzarà visites guiades, sessions de contacontes i tallers infantils per a grups escolars. La mostra també inclou informació sobre les causes i conseqüències del treball infantil, la legislació internacional que en fixa els límits i les accions individuals que es poden fer per denunciar-lo i combatre'l.

L'exposició es pot veure fins al  21 de novembre a l'Espai Mercè Sala, situat al passadís de connexió entre els dos vestíbuls de la línia 5 de l'estació de Diagonal, de dilluns a divendres entre les 10 i les 20.30 hores. L'entrada és gratuïta.

Infants a la bòbila artesanal de Salcedo / Juan Díaz (Global Humanitaria)
Infants a la bòbila artesanal de Salcedo / Juan Díaz (Global Humanitaria)
Nens pescadors al llac Titicaca, a Puno / Juan Díaz (Global Humanitaria)
Nens pescadors al llac Titicaca, a Puno / Juan Díaz (Global Humanitaria)

Compartir:

Informació relacionada

Seccions
Institucions
Servei
L3 / L5 / Metro
Conceptes
Anys

TMB a Flickr

Carrussel imatges TMB a Flickr

TMB al Twitter

Club joTMBé

JOTMBE