Divendres, 29 de maig de 2020

Les col·leccions dels Museus DHUB al metro

 

Una part de la mostra que es pot veure a la sala de Diagonal / Miguel Àngel Cuartero

Les col·leccions dels Museus DHUB al metro

Per primera vegada, fins al 21 de setembre, es mostren conjuntament algunes imatges de les obres més representatives dels quatre Museus del DHUB (Disseny Hub Barcelona) a l’Espai Mercè Sala, la sala d’exposicions al metro de TMB.

Marta Franco / 12.06.12 - 13:34h

l’Espai Mercè Sala, la sala d’exposicions al metro de TMB, s’hi pot veure la mostra “Objectes de museu. Les col·leccions dels Museus DHUB. Per primera vegada es mostren conjuntament algunes imatges de les obres més representatives dels quatre Museus del DHUB.

El visitant pot apreciar no només imatges d’objectes com vestits, ceràmiques, mobles o cartells, sinó també projeccions sobre les diferents tasques que els equips del museu duen a terme per tal de preservar les col·leccions perquè els objectes d’ahir i d’avui conformin el patrimoni de demà.

L’exposició es troba a l’Espai Mercè Sala, situat al passadís de connexió entre els dos vestíbuls de la línia 5 de l’Estació de Diagonal, de dilluns a divendres entre les 10 i les 20.30 hores fins al proper 21 de setembre. L’entrada és gratuïta. 

Objectes de museu

El Disseny Hub Barcelona (DHUB) està integrat per quatre museus barcelonins: el Museu de les Arts Decoratives, el Museu Tèxtil i d’Indumentària, el Museu de Ceràmica i el Gabinet de les Arts Gràfiques. Prop de 60.000 objectes, procedents en bona part de donacions, constitueixen el fons patrimonial d’aquests museus: des de vestits fins a mobles, joies, vehicles, cartells, ceràmiques, papers pintats, complements, vidres i un llarg etcètera.

Els Museus DHUB tenen cura d’aquestes col·leccions i les conserven, incrementen, estudien i difonen, una feina que realitzen de manera sistemàtica. Aquesta tasca es fa a les oficines, els tallers, els magatzems, les sales de reserva i altres espais tècnics. El 2013 està previst el trasllat de les col·leccions dels Museus DHUB al nou edifici de la plaça de les Glòries.

Compartir:

Informació relacionada

Seccions
Institucions
TMB
Servei
Conceptes
Anys

TMB a Flickr

Carrussel imatges TMB a Flickr

TMB al Twitter

Club joTMBé

JOTMBE