Divendres, 29 de maig de 2020

El clímax del cinema curt es viu al bus i al metro

 

Part de la imatge promocional de la categoria Roda a TMB / Hora Punta

El clímax del cinema curt es viu al bus i al metro

El Subtravelling, el festival internacional de curts al metro, presenta un munt d'històries fugaces que tenen l'usuari com a protagonista, bé com a espectador o com a creador de miniseqüències amb el transport públic com a escenari.  

Marta Franco / 23.10.13 - 16:18h

La quarta edició del Subtravelling, la mostra internacional de curtmetratges al metro, que organitza la Fundació TMB, un any més ens apropa propostes audiovisuals carregades de creativitat. Només cal fer una ullada als curtmetratges de ficció i animació seleccionats per a la secció oficial (Microcurts), per adonar-se que les històries que es presenten perduren en la retina de l'espectador més enllà dels seus tres minuts de durada. 

En el web del festival es poden trobar els 20 microcurts seleccionats acompanyats d'una fitxa amb les seves característiques principals. Fins al 21 de novembre, els interessats poden votar pel seu curt preferit, i participar així automàticament en el sorteig de premis de cine. Aquesta denominació no és cap recurs retòric, ja que guanyaran abonaments anuals i entrades de cinema gratis, obsequis del patrocinador d'aquesta categoria, Cines Filmax Granvia, i del Club Tr3SC com a col·laborador.

Val a dir que el curt guanyador es distribuirà en una cinquantena de festivals nacionals i internacionals, un servei de promoció valorat en 600 euros que anirà a càrrec de la distribuïdora de curts Marvin & Wayne. Tots aquests curts també es podran veure entre el 6 i el 22 de novembre a les pantalles del MouTV.

Els usuaris darrere la càmera

Fins l'11 de novembre, els usuaris del transport públic poden demostrar el seu enginy i les seves habilitats cinematogràfiques presentant els seus vídeos gravats amb telèfons mòbils al metro o a l'autobús dins la categoria Roda a TMB, la segona secció de competició, que aquest any té com a patrocinador exclusiu Vodafone. El premi al millor curtmetratge presentat serà un iPad mini. A l'anterior edició, el 2011, s'hi van presentar una vuitantena de curts. 

Les històries que els usuaris del transport públic han enregistrat fins ara narren situacions properes i d'altres de fantàstiques que fan palès que el metro i el bus són molt més que llocs de trànsit, estan vius i hi poden passar coses ben interessants com les que ens expliquen els primers participants en aquests originals curts:  

Categories fora de competició

Com en anteriors edicions del Subtravelling, fora de la competició se situen les seccions Palmarès Filmets i Gaudí. La primera gaudeix de les creacions més premiades del panorama internacional, amb una selecció de curts de la darrera edició del Filmets Badalona Film Festival, en què hi ha produccions dels festivals de cinema més prestigiosos, com el Festival Internacional de Brussel·les, Sundance, Clermont-Ferrand, Venècia, Annecy i Tribeca, entre d'altres, mentre que la segona difondrà una selecció dels quatre curtmetratges nominats als premis Gaudí 2012, que organitza l'Acadèmia del Cinema Català.

Les creacions audiovisuals d'aquestes dues seccions es podran veure el 22 de novembre a l'estació de metro d'Universitat (L1 i L2), que durant un dia es transformarà en un gran escenari de projecció, amb la instal·lació d'una enorme pantalla de cinema. El mateix 22 de novembre se celebrarà l'acte de clausura del festival, en què s’entregaran els premis de les diverses categories i es projectaran els curtmetratges guardonats.

Compartir:

Informació relacionada

Seccions
Institucions
Llocs
Servei
Conceptes
Anys

TMB a Flickr

Carrussel imatges TMB a Flickr

TMB al Twitter

Club joTMBé

JOTMBE