Dilluns, 25 de maig de 2020

“Les cares de l‘èxit“: els valors de l‘esport i el triomf

 

Un moment de la inauguració de la mostra en què va participar l'esportista Isidre Esteve / Miguel Ángel Cuartero

“Les cares de l‘èxit“: els valors de l‘esport i el triomf

L'Espai Mercè Sala, la sala d'exposicions del metro de Barcelona, acull una mostra de fotografia, produïda per la Fundació Barcelona Olímpica, sobre la gestió de l'èxit a través de la trajectòria d'esportistes rellevants.

Redacció / 12.03.14 - 11:41h

La nova exposició de l'Espai Mercè Sala recull 24 fotografies de 12 esportistes d'elit de la història de l’esport que expressen la seva relació amb el triomf. Instantànies d'esportistes del panorama nacional i també internacional, que han estat els millors en la seva especialitat, plasmen els diferents valors que comporta l'assoliment de l'èxit, com ara la solidaritat, l'autosuperació, la lluita i la perseverança.

El visitant podrà veure cares conegudes en les seves especialitats com Gervasi Deferr (gimnàstica), Teresa Perales (natació), Diego Armando Maradona (futbol), Alberto Tomba (esquí), Muhammad Ali (boxa), Isidre Esteve (motor), Michael Jordan (bàsquet), Theresa Zabell (vela), Lance Armstrong (ciclisme), Martina Navratilova (tenis), Valentino Rossi (motociclisme) i l'equip jamaicà de bobsleigh.

Valors i contravalors

De cada personalitat s'explica si ha aprofitat la fama i el triomf per dur a terme accions solidàries o reivindicatives, o bé si per assolir la fama han estat exemples de valors o contravalors dins i fora del terreny de joc.

Aquesta mostra dedicada al món de l'esport, que ha estat cedida i produïda per la Fundació Barcelona Olímpica, entitat gestora del Museu Olímpic i de l'Esport Joan Antoni Samaranch, es podrà veure fins al 9 de maig a l'Espai Mercè Sala, situat al passadís de connexió entre els dos vestíbuls de la línia 5 de l'estació de Diagonal, de dilluns a divendres feiners entre les 10 i les 20.30 hores. L'entrada és gratuïta.

L'acte d'inauguració va comptar amb la presència d'Isidre Esteve, pilot que ha participat deu vegades al Ral·li Dakar, primer en motos i després del greu acccident del 2007 en cotxes. Esteve va manifestar la seva satisfacció per haver estat escollit com un dels exemples de superació de les dificultats i bona gestió de l'èxit. "En aquests moments és important recordar que en l'esport de competició no sempre es pot guanyar, el que s'ha d'intentar és tenir opcions de guanyar", va resumir.

Un visitant consulta la informació sobre l'equip jamaicà de bobsleigh / Miguel Ángel Cuartero
Un visitant consulta la informació sobre l'equip jamaicà de bobsleigh / Miguel Ángel Cuartero
El cas d'Isidre Esteve, un dels 12 esportistes la relació dels quals amb el triomf analitza la mostra / Miguel Ángel Cuartero
El cas d'Isidre Esteve, un dels 12 esportistes la relació dels quals amb el triomf analitza la mostra / Miguel Ángel Cuartero

Compartir:

Informació relacionada

Seccions
Institucions
TMB
Servei
Conceptes
Anys

TMB a Flickr

Carrussel imatges TMB a Flickr

TMB al Twitter

Club joTMBé

JOTMBE