Divendres, 29 de maig de 2020

Barcelona i el Bus Turístic, 25 anys creixent junts

 

L’Espai Mercè Sala acull la mostra "25 anys compartint èxits" / Miguel Ángel Cuartero

Barcelona i el Bus Turístic, 25 anys creixent junts

Barcelona Bus Turístic, el servei de visita a la ciutat que des del 1987, durant 25 anys, ha fet que més de 20 milions de visitants i turistes descobreixin Barcelona, és fins al proper 8 de febrer el protagonista d’una nova exposició a l’Espai Mercè Sala.

Marta Franco / 09.11.12 - 14:11h

L’Espai Mercè Sala ha obert les portes a una mostra commemorativa del 25è aniversari del Barcelona Bus Turístic (BBT), que descobreix cada any la ciutat a més de dos milions de turistes i que genera visites i activitat econòmica a 67 equipaments de la ciutat.

El visitant pot apreciar no només imatges del primer quart de segle en servei del BBT, sinó també fotografies i projeccions sobre diferents fets històrics que han marcat l’evolució de Barcelona en aquests darrers 25 anys. Es pot conèixer, mitjançant fotografies i material audiovisual, l’evolució urbanística, històrica, cultural i turística de la ciutat, i com el BBT s’ha integrat en el paisatge urbà de Barcelona i ha compartit èxits amb un dels millors clubs esportius del món: el FC Barcelona.

Així, es repassen efemèrides com els Jocs Olímpics del 1992, els anys temàtics de Miró (1993), Gaudí (2002) o la Gastronomia (2005); el I Fòrum Universal de les Cultures (2004), la inauguració de nous espais culturals i instal·lacions renovades com el Telefèric de Montjuïc (2007), el reconeixement dels castells i la dieta mediterrània com a Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat per la UNESCO (2010), etcètera.

Pel que fa a la història del BBT, es fa un resum dels fets més importants dels seus 25 anys de vida, com ara els seus inicis, amb la posada en marxa de la Línia 100 “Descobrim Barcelona” el 1987; l’entrada en servei dels autobusos de dos pisos (1996); l’ampliació del seu període de funcionament ininterrompudament a tot l’any (2000); la creació de la Línia Verda o Ruta Fòrum (2004), i el naixement del Barcelona Bus Turístic de Nit (2006), entre molts d’altres.

Gerard Piqué, padrí de l’exposició

La mostra també fa referència als grans moments del Barça, per exemple, a l’any de naixement de Gerard Piqué, Leo Messi, Cesc Fàbregas i Pedro Rodríguez (1987), a l’era del Dream Team amb la contractació de Johan Cruyff (1988) com a punt d’inici, la consecució de la primera Copa d’Europa del club contra la Sampdoria (1992), i l’assoliment de la “triple corona”, no aconseguida mai per cap altre equip (2009), entre d’altres triomfs.

Finalment, també s'ha reservat un espai especial per repassar la trajectòria del futbolista blaugrana Gerard Piqué, que va néixer només uns mesos abans de la posada en servei del BBT, i que apadrina l’exposició en una clara mostra de compromís amb la seva gent i la seva ciutat. 

Un dels espais més innovadors de l’exposició és la zona interactiva de caràcter divulgatiu adreçada a escolars, que, acompanyats per monitors del programa educatiu de TMB Educa, poden visitar l’Espai Experiència i aprendre més sobre la història de la Ciutat Comtal. Es tracta d’un recorregut animat per gaudir de l’experiència de viatjar a bord del BBT. Els dijous i divendres a la tarda i els dissabtes al matí i a la tarda també es faran aquestes sessions d’animació per al públic en general.

L’exposició “25 anys compartint èxits” es pot veure fins al 8 de febrer a l’Espai Mercè Sala. L’entrada és gratuïta.

Compartir:

Informació relacionada

Seccions
Institucions
TMB
Servei
Conceptes
Anys

TMB a Flickr

Carrussel imatges TMB a Flickr

TMB al Twitter

Club joTMBé

JOTMBE