Dimarts, 7 de juliol de 2020

Les xarxes de transport, a punt per al curs 2015-2016

 

Estació d'El Carmel, al tram de la L5 que ha estat afectat per obres a l'agost / Pep Herrero

Les xarxes de transport, a punt per al curs 2015-2016

El començament del període lectiu per als ensenyaments primari i secundari sol servir per marcar el final de la temporada d'estiu i posar en tensió els recursos i les infraestructures urbanes de mobilitat.

Redacció / 09.09.15 - 08:20h

Les xarxes de metro i autobusos de TMB estan a punt per a l'inici del curs escolar 2015-2016 a Catalunya dilluns vinent, 14 de setembre. Totes dues xarxes desplegaran en hora punta la seva capacitat nominal per satisfer la demanda, que es preveu que s'acostarà a la xifra dels dos milions de viatges.

El metro disposarà de la seva oferta bàsica, també anomenada "d'hivern". Això vol dir que a l'hora punta del matí, a partir de les 7.30 h, circularan 134 trens simultàniament, amb freqüències d'entre 3 i 4 minuts segons les línies.

L'agost s'ha aprofitat per fer les actuacions de manteniment i millora de la infraestructura de més envergadura, que al metro han comportat restriccions de servei a les línies 2, 5 i 9/10. Al juliol van finalitzar les obres de millora de l'accessibilitat a Rambla Just Oliveras, de la línia 1, mentre continuen les que es fan a Poblenou (L4), Zona Universitària (L3) —on s'està fent servir provisionalment el futur accés de la L9— i Collblanc (L5).

Pel que fa als autobusos, dilluns entra en vigor l'oferta de tardor-hivern, semblant a la del final de la temporada passada. Això vol dir que prop de 850 vehicles circularan a l'hora punta del matí per les 13 línies de la nova xarxa i les més de 80 de la xarxa bàsica i de Bus del Barri.

Coincidint amb el començament del curs escolar, s'aplicaran prolongacions a les línies 59 (des del passeig Marítim fins al cementiri del Poblenou) i 116 (per la plaça Sanllehy, al barri de la Salut).

També torna KanGo!, el bus amic dels escolars de Sarrià - Sant Gervasi. Després de la prova pilot, tancada amb un balanç favorable, enceta una nova fase en què s'hi afegeixen sis escoles.

Compartir:

Informació relacionada

Seccions
Institucions
TMB
Servei
Conceptes
Anys

TMB a Flickr

Carrussel imatges TMB a Flickr

TMB al Twitter

Club joTMBé

JOTMBE