Dimarts, 7 de juliol de 2020

Vuitanta ciutats refermen l'aposta per més transport públic

 

Detall del bàner que es pot veure al web de TMB sobre la campanya

Vuitanta ciutats refermen l'aposta per més transport públic

Aquesta setmana TMB està fent difusió de la campanya de l'Associació Internacional de Transport Públic (UITP) “Creix amb el transport públic”, en la qual s'han compromès ciutats i regions de 30 països.

Redacció / 17.09.13 - 11:40h

Entre el 16 i el 22 de setembre, més de 80 ciutats i regions de 30 països del món, entre les quals Barcelona, estan unides per reclamar més i millor transport públic a través d’una campanya impulsada per la UITP que té com objectiu doblar la quota de mercat del sector l'any 2025. El moviment, gestat des de fa uns quants mesos, ha pres una dimensió mundial i la campanya, segons ha informat la UITP, és visible en gairebé 60.000 autobusos, tramvies, metros, estacions i parades a través dels operadors participants, que en conjunt transporten 85 milions de passatgers cada dia.

En aquestes dates, que a Europa coincideixen amb la Setmana de la Mobilitat, TMB està fent sentir el lema principal de la campanya, “Creix amb el transport públic”, en els seus canals de comunicació, principalment a través del perfil corporatiu a Twitter @TMB_Barcelona, la pàgina de l’empresa a Facebook i al web oficial. El MouTV, el sistema d'informació de servei a través de videopantalles promogut i gestionat per TMB per a les seves xarxes d'autobusos i metro, també està emetent missatges per donar a conèixer aquesta iniciativa que s'adreça als mandataris governamentals i als organismes internacionals, per fer-los veure la necessitat urgent de més i millor transport públic. 

"Cada any l'economia europea perd 100.000 milions d'euros, o almenys l'1% del PIB, com a conseqüència de la congestió del trànsit, així que és molt urgent actuar", ha explicat avui el secretari general de la UITP, Alain Flausch, en una roda de premsa celebrada a Brussel·les. "Si dupliquem la quota de mercat del transport públic, podríem crear set milions de nous llocs de treball verds en una indústria que ja dóna feina a 13 milions de persones a tot el món", ha assenyalat.

"La situació actual és totalment insostenible", ha afegit Olivier Onidi, director de Mobilitat Innovadora i Sostenible de la Comissió Europea. "Hem de donar suport a les ciutats i a les autoritats per planificar millor les seves necessitats. Si continuem com estem, les ciutats perdran una gran quantitat d'oportunitats econòmiques", ha advertit.

 

Compartir:

Informació relacionada

Seccions
Institucions
TMB
Llocs
Conceptes
Anys

TMB a Flickr

Carrussel imatges TMB a Flickr

TMB al Twitter

Club joTMBé

JOTMBE