Dimarts, 7 de juliol de 2020

Viatge al present i el futur de la Barcelona intel·ligent

 

Prova d'un prototip d'atenció per videoconferència a l'estació d'Universitat / Pep Herrero

Viatge al present i el futur de la Barcelona intel·ligent

Parades hiperconnectades, busos que recuperen energia, estacions de metro amb videoatenció al client, gestió automàtica d'aparcaments... L'aplicació de tecnologies avançades està fent possibles aquestes i altres facilitats.

Marta Espinosa - Oriol Pàmies / 20.11.13 - 16:48h

Barcelona acull aquests dies un reputat congrés mundial sobre ciutats intel·ligents, l’SmartCity Expo, i en el marc d’aquest esdeveniment TMB i l’Ajuntament han organitzat el Barcelona SmartCity Tour, un recorregut per les aplicacions tecnològiques que s’han desenvolupat recentment amb la voluntat de contribuir a la implantació d’una ciutat intel·ligent i que faciliten la relació dels ciutadans amb els serveis municipals.

Aquest viatge al futur, de dues hores de durada, té l'origen al recinte firal Gran Via, on hi ha la seu de l'SmartCity Expo entre el 19 i el 21 de novembre. No només s’hi mostren els elements de tecnologia avançada que avui dia ja són una realitat a Barcelona, sinó que també s’hi poden veure funcionar prototips de sistemes innovadors aplicats als serveis, els transports públics, els aparcaments o en altres àmbits de l’espai urbà.

Davant l'entrada a la Fira, es pot visitar una "smartquesina" de bus. El trajecte continua a bord d'un bus híbrid biarticulat fins a Universitat, on es fan demostracions amb prototips de plafons publicitaris interactius i un sistema de videoatenció al client, i s'acaba al barri de la Ribera, on hi ha una altra marquesina connectada per fibra òptica i l'Ajuntament disposa de diversos sistemes automàtics de gestió d'espais d'aparcament, contenidors de residus i enllumenat públic.

L’itinerari d'avui al matí, un dels quatre que s'han programat, ha comptat amb la presència de l’alcalde de Barcelona, Xavier Trias, representants d'institucions i empreses col·laboradores i els mitjans de comunicació.

Al servei de les persones

L’alcalde ha ressaltat l’aposta de Barcelona per esdevenir una ciutat de referència com a "smart city" i ha esmentat el transport públic com a exemple de la incidència que poden tenir les innovacions en la vida quotidiana. Trias ha insistit que aquesta aposta per les noves tecnologies només té sentit si es posen al servei del benestar i la qualitat de vida de les persones i del conjunt de la ciutat, i per poder donar més i millors serveis. “Hem de fer arribar la informació a la gent perquè faci un ús massiu de les noves tecnologies i vegi que els són útils”, ha apuntat.

Aquí us resumim el viatge amb un recull de tuits del seguiment que n’ha fet el nostre perfil corporatiu de Twitter (@TMB_Barcelona):

L'alcalde Trias provant la pantalla tàctil d'una parada experimental / Pep Herrero
L'alcalde Trias provant la pantalla tàctil d'una parada experimental / Pep Herrero
Explicació del funcionament de la "smartquesina" situada a la Fira / Pep Herrero
Explicació del funcionament de la "smartquesina" situada a la Fira / Pep Herrero
Video YouTube: 

Compartir:

Informació relacionada

Institucions
Llocs
Servei
Conceptes
Infraestructura
Seccions
Anys

TMB a Flickr

Carrussel imatges TMB a Flickr

TMB al Twitter

Club joTMBé

JOTMBE