Dimarts, 7 de juliol de 2020

Últim congrés de mòbils sense la línia 9 de metro

 

Congressistes amb destinació al MWC a l'estació d'Espanya de la línia 1 de metro / Pep Herrero

Últim congrés de mòbils sense la línia 9 de metro

L'intercanviador de metro d'Espanya experimenta aquesta setmana una afluència extraordinària d'usuaris: s'hi fan un 50% més de validacions que en un dia laborable normal, amb motiu del Mobile World Congress.

Redacció / 03.03.15 - 14:03h

L'edició 2015 del Mobile World Congress (WMC) o Congrés Mundial del Mòbil, que se celebra del 2 al 5 de març als dos recintes de la Fira de Barcelona, aplega prop de 90.000 assistents, uns 2.000 expositors, 4.000 periodistes i 160 delegacions governamentals, amb gent provinent de fins a 200 països.

Aquestes xifres es tradueixen en un increment notable de la mobilitat, al qual TMB ha respost aportant la capacitat de transport de les seves xarxes i proporcionant els serveis especials contractats per l'organització amb la finalitat d'augmentar l'ús del transport públic per part dels assistents. En concret s'han habilitat dues llançadores, la de connexió entre els dos recintes firals, amb nou cotxes, i la de descongestió en hores punta, a la qual es destinen entre 15 i 20 cotxes segons la franja horària.

Proves amb trens a la L9

Paral·lelament, s'està treballant per posar en servei d'aquí a un any aproximadament el sector sud de la línia 9 de metro, entre Aeroport T1 i Zona Universitària, passant per l'estació de Fira. Fa uns dies els organitzadors del congrés, responsables institucionals i de la Fira van comprovar com els trens ja hi circulen.

El congrés té la seu principal al recinte firal Gran Via, situat a l'Hospitalet de Llobregat, accessible mitjançant la combinació de metro i FGC (estació Europa / Fira), a través del punt d'intercanvi de la plaça d'Espanya. Per això els esforços de TMB en la informació i l'atenció personal als viatgers se centren en aquest enllaç, on conflueixen les línies 1 i 3 del metro i els autobusos especials, així com diverses línies d'autobusos urbans i interurbans.

Més de 60.000 entrades a Espanya

A Espanya va haver-hi dilluns unes 61.000 entrades, un 47% més que el dilluns de la setmana anterior, un increment que es va concentrar sobretot a la línia 1. Dimarts es va superar el registre: 64.000 entrades, el 50% més. En el conjunt de la xarxa es van comptabilitzar 34.000 validacions dilluns i 40.700 dimarts amb la T-Esdeveniment, el títol especial creat per l'ATM d'acord amb l'organització del congrés.

Totes les alternatives i l'esquema general del dispositiu de mobilitat es mostren en un espai del web de TMB i les pautes principals es difonen a través de MouTV i les pantalles d'informació de les parades de bus, entre d'altres canals.

Impacte econòmic milionari

L'impacte econòmic del saló a la ciutat de Barcelona i la seva àrea metropolitana es calcula que serà de 436 milions d'euros, 39 milions més que en l'edició anterior, i s'estima que contribuirà a crear 12.672 llocs de treball a temps parcial, segons els organitzadors, la Groupe Special Mobile Association (GSMA). Pel que fa als convidats estrella, el fundador de Facebook, Mark Zuckerberg, va ser-hi ahir per segon any consecutiu. Altres noms importants són el responsable del sistema operatiu Android, Sundar Pichai, i el fundador de la Wikipedia, Jimmy Wales.

Distintiu amb codis QR a l'entorn del recinte firal Gran Via / Pep Herrero
Distintiu amb codis QR a l'entorn del recinte firal Gran Via / Pep Herrero
Els assistents al Congrés Mundial del Mòbil es calculen en 90.000 / Pep Herrero
Els assistents al Congrés Mundial del Mòbil es calculen en 90.000 / Pep Herrero
Senyalització horitzontal a l'entorn del recinte firal Gran Via / Pep Herrero
Senyalització horitzontal a l'entorn del recinte firal Gran Via / Pep Herrero
Servei especial de connexió entre els recintes on se celebra el MWC / Pep Herrero
Servei especial de connexió entre els recintes on se celebra el MWC / Pep Herrero

Compartir:

Informació relacionada

Institucions
Llocs
Servei
L9 / Metro / Bus
Conceptes
Infraestructura
Seccions
Anys

TMB a Flickr

Carrussel imatges TMB a Flickr

TMB al Twitter

Club joTMBé

JOTMBE