Dimarts, 7 de juliol de 2020

El transport públic col·lectiu té un perfil femení

 

Viatgeres a punt de pujar al bus 157 / Pep Herrero

El transport públic col·lectiu té un perfil femení

El viatger tipus de metro i autobús és una dona d'entre 26 i 45 anys, amb estudis secundaris, nascuda a la ciutat de Barcelona i que té una feina assalariada, segons l'última enquesta de TMB als clients de les dues xarxes.

Oriol Pàmies / 22.04.14 - 16:38h

Els estudis demoscòpics posen xifres al que ja es percep a simple vista: en el transport públic de Barcelona hi viatgen més dones que homes, sobretot als autobusos, en què representen més de dues terceres parts del passatge. Això es desprèn de les dades de l'últim Estudi de Percepció del Client, realitzat entre l'octubre i el novembre del 2013 a partir de més de 8.000 entrevistes.

No és una característica pròpia de les xarxes de TMB, sinó una realitat constatada en el conjunt de la regió metropolitana de Barcelona: les dones freqüenten el transport públic més que els homes, i també fan més viatges a peu, mentre que el vehicle privat es perfila com a més "masculí". Segurament això té a veure amb els patrons socials vigents pel que fa a l'organització familiar i la vida laboral.

La mateixa enquesta de TMB revela que tant al bus com al metro el grup principal són les persones que han completat els estudis secundaris, però també hi ha una presència nombrosa de graduats universitaris, que representen ben bé un terç del total. Els nascuts a la ciutat de Barcelona són majoria absoluta a l'autobús, però no al metro, on una quarta part dels viatgers declaren que han nascut a l'estranger.

Aquestes i altres dades les hem reflectit en la infografia que trobareu a continuació.

Infografia del perfil del client del transport públic

Compartir:

Informació relacionada

Seccions
Institucions
TMB / ATM
Servei
Conceptes
Anys

TMB a Flickr

Carrussel imatges TMB a Flickr

TMB al Twitter

Club joTMBé

JOTMBE