Dilluns, 17 de febrer de 2020

TMB se suma a la celebració de l’Any Espriu

 

Imatge oficial de l'Any Espriu que representa el perfil del poeta

TMB se suma a la celebració de l’Any Espriu

Els usuaris de metro i bus compartiran els seus viatges amb la figura i l’obra de Salvador Espriu gràcies a la col·laboració de TMB en el centenari del naixement d’un dels poetes més compromesos amb la seva terra.

Marta Franco / 21.01.13 - 16:39h

Amb motiu de l’Any Espriu, que arrenca el dimecres 23 de gener al Palau de la Música, TMB portarà a terme tot un seguit d’accions amb un caràcter cultural, cívic i participatiu que estaran vinculades amb el llegat de la seva obra i formaran part d’una programació que ja suma un centenar d’actes.

De moment, cada dia, al MouTV, el sistema d'informació de servei a través de videopantalles ubicades a les seves xarxes d’autobusos i metro, es difon una frase de la seva obra, tant de poesia, com de prosa i d’assaig, o bé extreta de les entrevistes o cartes.

Les citacions d'aquest escriptor, reconegut amb el Premi d'Honor de les Lletres Catalanes (1972), que componen les 365 frases que es difondran al llarg de l'any, busquen la reflexió i la familiarització del conjunt de la ciutadania amb l’obra del poeta, com si fos un diàleg amb els catalans que Salvador Espriu no va poder mantenir en vida.

Així, els usuaris del metro i bus podran llegir frases com “És molt fàcil de rebentar, és molt difícil de construir”; “Els mestres mai no han d’estar al servei d’ells mateixos, sinó al dels deixebles”; “La història és plena de violència verbal que ha engendrat violència física, sang i mort. De manera que s’ha d’evitar la violència de la paraula”, uns pensaments de clara vigència.

Aquesta frase del dia també es publica a través de les xarxes socials i dels perfils oficials de l’Any Espriu, com ara a Twitter des del perfil @AnyEspriu, en què també es pot utilitzar l’etiqueta #anyespriu.

En aquesta col·laboració, TMB i el Departament de Cultura estan acabant de perfilar altres propostes de difusió, com ara organitzar una mostra sobre l’obra d’Espriu a l’Espai Mercè Sala, la sala d’exposicions de TMB a l’estació de metro de Diagonal, així com d'altres accions que tindran com a escenari el suburbà.

Compartir:

Informació relacionada

Seccions
Institucions
TMB
Servei
Conceptes
Anys

TMB a Flickr

Carrussel imatges TMB a Flickr

TMB al Twitter

Club joTMBé

JOTMBE